Pe urmele Domnitorului ȚEPEȘ

... prin ♦ Turnul Chindiei ♦ Curtea Domnească din Târgoviște.
⚔️ VOIEVOZI

Pe urmele Domnitorului ȚEPEȘ

Emblema orașului Târgoviște

Turnul Chindiei, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgovişte, care face parte din ansamblul istoric Curtea Domnească din Târgoviște. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Ţepeş, în timpul celei de-a doua domnii, iniţial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază și observație, foişor de foc, dar şi pentru stocarea tezaurului.

Turnul a fost construit pe ruinele unei biserici mult mai vechi, ridicate de Mircea cel Bătrân. Domnitorului ȚEPEȘ îi este dedicat și muzeul care este găzduit în prezent de turn.

La apus…

chindie sf [At: PSALTIREA (1651) / V: ~dei sn, ~diu sn, ~nghie, tinghie / Pl: ~ii / E: tc ikindi] (Înv) 1 Timpul zilei între amiază și seară. 2 (Pex) Parte a cerului unde se află, în aparență, soarele după-amiază. 3 (Pop; îs) Mâncare de ~ii Gustare luată între amiază și cină Si: (reg) ojină. 4 (Pex) Masa pe care o iau lucrătorii la câmp, pe la orele 4 după-amiază. 5 Concert de seară, dat de muzica domnească Si: (reg) nubet, tabulhana. 6 Instrument muzical. 7 (Spc) Tobă mare, făcând parte din instrumentele meterhanelei. 8 (Trs)

La apusul soarelui, gărzile din turn dădeau semnalul de închidere a porților orașului, un fel de ♦ lockdown ♦ carantină ♦ medival(ă) ♦ nimeni nu putea să intre sau să iasă. Supravegheau tot orașul. Turnul are o înălțime de 27 metri și se poate vizita în prezent urcând scările în spirală ale acestuia. Pe vremea domnitorului avea legătură directă cu palatul și nu avea intrare pe la parter.

În 2020 #stămacasă,
vizităm România, 💙💛❤
reSTART-ăm turismul românesc!

Stăm acasă în 2020. Campanie strategie turism Povestea Locurilor.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com