SFINXUL din BANAT

SFINXUL Bănățean de la Topleţ
Banat HYPERBOREA

SFINXUL din BANAT

SFINXUL
Bănățean
de la Topleţ

Apărătorul românilor 🔥

Astăzi despre Sfinxul numit în tradiţiile locului „ERCULE”, care veghează de mii de ani la poarta Banatului, aproape de Băile Herculane. Cunoscut şi sub denumirea de „Sfinxul de la Topleţ” Sfinxul se află pe raza comunei Toplet, în satul Barza, judetul Caras Severin, mai aproape de Băile Herculane decât de satul Topleţ.

Sfinxul se poate vedea de la o distanţă mare, stânca are o înălţime de 16 m şi o latime de 8 m. Seamană cu un cap uman impunator, degajând o forţă şi o autoritate greu de obţinut chiar de către un sculptor talentat. Dacă ne uităm bine la stâncă, observăm deasupra capului de om, pe ultima porțiune, o formă incipientă de pileus, aproape identic cu coiful de pe Urieșul din JIEȚ.

Cea mai veche fotografie având Sfinxul în prim plan datează din perioada interbelică, atunci când tehnica fotografică era abia la început. Sub acest Sfinx ne spun bătrânii că ar fi îngropat ciomagul lui Hercule, care o să fie descoperit de un viteaz cu inima curată cu destinul de a deveni apărătorul românilor. România MEGALITICĂ 🔥 o ţară a locurilor de poveste, unice în lume.

Vezi mai mult la 360 °
Momârlele de Piatră
de pe K O G A Y O N 🔥
© Aventuri în România

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com