Săptămâna Momârlanilor

2022 @ Emil PĂRĂU & Daniel ROȘCA

Mai avem o șansă!

Cum estimam acum 4 ani, când am făcut referință la momârlani ca fiind ultima șansă pentru Valea Jiului, acum după 4 ani pot să afirm că nu m-am înșelat! Un interes extrem de mare pentru ținutul ancestral al momârlanilor a fost înregistrat în prima lună de viața a platformei. Diaspora, București, Hunedoara și Timiș sunt principalele 4 regiuni care au manifestat interes ridicat pentru Ținutul Momârlanilor în această prima lună de la lansarea platformei.

Cel mai mult au stat petrilenii, 6 minute și 19 secunde, interesul fiind extrem de ridicat în diaspora, peste 8 minute timpul ca și medie. Media generală a timpului petrecut pe platformă este de 41 de secunde. Total trafic până astăzi dimineață, 29 august 2021, 44.247 de vizualizări, estimat august > 50.000 de vizualizări ale materialelor.

Urieșii din Valea Hiperboreei este cel mai citit articol, 2452 de vizualizări. Stațiunea Uricani a fost pe primul loc în topul stațiunilor din Valea Jiului cu 3049 de vizualizări iar din punct de vedere al orașelor din Vale surprinzător Aninoasa se află pe poziția 1 cu 2769 de vizualizări.

Latura de istorie a Văii Jiului a depășit categoria urieșilor și este pe primul loc la audientă cu 11195 de vizualizări, cele mai citite materiale fiind obiectivul turistic din Circuitul de 1 zi spre HUNEDOARA Nord cu plecare din Valea Jiului, Sarmizegetusa Regia 2051 de vizualizări, Aurul aluvionar din Valea Jiului, 1747 de vizualizări precum și Istoria Stânei Scorota cu 1743 de vizualizări. Meniul momârlănesc se remarcă deasemenea în interesul audienței, Murăturile Momârlănești de la Composesoratul 818 din Uricani fiind analizat de peste 600 de persoane.

Din punct de vedere al obiectivelor turistice Crucea lui Bogdan din Pasul Vâlcan se află pe loc fruntaș, probabil și din cauza istoriei locului, Badea Ion creatorul de legendă fiind catalizatorul principal. Castelul din Carpați, Lupeni’29 și Istoria realizării Coloanei Infinitului la Atelierele Centrale din Petroșani sunt deasemenea alte trei materiale extrem de vizualizate și comentate în rețele sociale. Sintetizând, pe scurt, un adevărat succes. Valea Jiului mai are într-adevăr o șansă. Estimez în primul an o audiență totală de peste 1 milion de vizualizări urmând ca din anul 2 platforma să se transforme din platformă de comunicare în platformă de rezervări în timp real a pachetelor de turism la care ne gândim împreună cu partenerii noștri.

Săptămână Momârlanilor

Urmează etape de promovare a platformei prin diferite tipuri de evenimente. Vă invităm sa rămâneti alături de momârlani în calătoria fabuloasă pe care am început-o împreună!

Pe lângă nedei, în cursul lunii august a anului viitor, începând cu prima sâmbătă de după Sfânta Măria Mare, va fi organizată o săptămână a momârlanilor. Aceasta se va încheia, în următoarea sâmbătă, cu o mare nedeie a Jiului de Vest. Fiecare composesorat va avea stand de prezentare de la care participanții își vor putea procura produse tradiționale și toată lumea va putea mânca pe săturate tocană de oaie, balmoș etc.

Daniel Roșca
Co-Fondator
Ținutul Momârlanilor

PS : țin să-i urez la mulți ani celuilalt co-fondator al platformei, Domnului Emil Părău de la Comexim R. Multă sănătate pentru că Ținutul Momârlanilor și Valea are într-adevăr nevoie de dumneavoastră!

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.