Broderiile românilor de azi

🌷 Portul popular 🌼 IA Românească 🌸
NEOLITIC

Broderiile românilor de azi

🌸 🌼 portul popular
de mii de ani 🌼 🌸

❀ IA Românească la 360 ° ✿ Ia face parte din costumul popular românesc din cele mai vechi timpuri, iar rădăcinile sale își au originea în portul geto-dacilor. Din basoreliefurile de demult, care îi înfățișează pe geto-daci, se poate observa în portul acestora cămăși cu mâneci lungi, cu o croială de tip tunică, albă și lungă, dintr-o singură bucată și pantaloni strâmți și lungi (cioreci, ițari).

Nu există un singur model de pe vreun vas vechi de patru, cinci mii de ani să nu se găsească în broderiile românilor de azi. Ele dau temeiul celei mai vechi conştiinţe de popor neclintit.”

Baron Ştefan J. Fay

360 ° Portul popular momârlănesc ❀ ✿
Foto IA Românească în portul popular

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com