Poarta de intrare în România

Închirieri Auto pe Aeroportul Timișoara 🚗 SKY Rent a Car
Banat Povestea HUNEDOAREI

Poarta de intrare în România

🏎️ SKY Rent a Car 🚗

455 de kilometri de adrenalină.

Timișoara c i r c u i t Valea JIULUI 🏎️

Cea mai bună experiență de condus
din România @ SKY Rent a Car Timișoara 🚗

Timișoara Petroșani 225 km Defileul JIULUI, Rânca 92 km Rânca – Transalpina, Cheile Jiețului, Petroșani 56 km Petroșani – Vulcan / Pasul Vulcan, Vulcan, Rezervația Retezat, Petroșani / 82 km.

Între Munții Vâlcan și Parâng se desfășoară 🚗 Defileul JIULUI 🏎️ parcurs de șosea și o cale ferată care trece prin zeci de tunele și peste multe poduri. Defileul începe la nord de localitatea Bumbești (aflată la miazăzi) și continuă către miazănoapte, contorsionându-se în permanență până în dreptul localității Livezeni, aflată la sud de Petroșani (înainte de confluența cu Jiul de Vest). Aproximativ la mijlocul defileului se află Trecătoarea prin Munții de Piatră, Mănăstirea Lainici, din apropierea căreia sunt căi de acces marcate către Munții Vâlcan (pe la schitul Locurele) și Parâng.

Calea ferată și șoseaua trec, nu neapărat împreună, ba pe un mal ba pe altul al Jiului. Pe șoseaua din defileu sunt foarte puține locuri unde se pot face depășiri în siguranță. De la nivelul șoselei sau căii ferate vedem zbuciumul apei care trece prin defileu… versanții care se ridică amețitor de ambele părți și din când în când, partea lor superioară, cu înălțimi alpine.

Cea mai spectaculoasă cale ferată din România! Calea ferată din Defileul Jiului este cea mai complexă şi dificilă lucrare feroviară din România. Calea ferată Bumbeşti-Livezeni uneşte Oltenia şi Ardealul, fiind singura legătură între cele două regiuni. Pe lângă importanţa capitală în transportul feroviar, calea ferată dintre cele două staţii din judeţele Gorj (Bumbeşti) şi Hunedoara (Livezeni) străbate Defileul Jiului şi oferă privelişti spectaculoase. În plus, reprezintă un monument al tehnicii româneşti, fiind cea mai complexă şi dificilă rută feroviară construită în România. Troița Neamului Românesc * Coloana Infinitului, a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe Defileul Jiului.

Deasupra norilor, Tunelul din nori.

Pentru operaționalizarea experienței circuitului din Defileul JIULUI, cea mai bună experiență de condus din România, vă recomandăm partenerul nostru 🏎️ SKY Rent a Car 🚗 Închirieri Auto pe Aeroportul din Timișoara 🏎️ & acomodarea în Valea JIULUI la Pensiunea SKY, deasupra norilor.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com