De la cascada Bigăr la morile de apă de la Rudăria

#prinBANAT
Banat

De la cascada Bigăr la morile de apă de la Rudăria

Locul 1 în clasamentul 8 cascade unice în lume realizat de către the World Geography.

Cascada Bigăr, locul 1 în clasamentul 8 cascade unice în lume realizat de către World Geography. O poţi descoperi şi tu în judeţul Caraş-Severin, în locul de trecere al Paralelei 45 prin ţara noastră. Popasul se află pe marginea drumului ce leagă Anina de Valea Minişului, rezervaţia Izbucului Bigăr fiind plasată înainte de satul Bozovici.

[nggallery id=4]

De la cascada Bigăr la morile de apă de la Rudăria.

În Valea Almăjului, natura domină cu blândeţe întreg peisajul. Oamenii „îndrăznesc” doar cu câteva căsuţe să–şi arate vrednicia. Aici se află cel mai mare complex de mori de apă din Europa de Est. Simbioza morilor cu mediul înconjurător face ca spectacolul să fie desăvârşit.

Cunoscută sub numele de Rudăria, această comună se află la câţiva kilometri de Bozovici. Comuna Rudăria (o să folosim numele vechi deoarece este mai cunoscut) a fost atestată documentar în anul 1470. Comuna are o bogată istorie. De altfel, când o să ajungeţi în această comună o să observaţi un şirag lung de tradiţii emanând în curţile oamenilor. Nu este nevoie să le căutaţi deoarece acestea au obiceiul fericit de a întâmpina turiştii…

De unde vine numele de Rudăria? Acest nume vine de la răul Rudarica care traversează comuna. Se pare că în slavonă Rudarica înseamnă „răul de fier”. Pe răul Rudarica se găsesc în prezent 22 de mori de apă din cele 35 care au fost iniţial… Multe dintre ele au fost luate de apă în timpul marilor inundaţii din anul 1955. Localnicii au avut mare grijă de soarta morilor de apă care au rămas funcţionale… citeşte mai departe * morile de apă de la Rudăria.

Morile de apă de la Rudăria

Dezvoltă experiența turistului la 360 °.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com