Tunelurile de la Sasca Română

Cheile Nerei
Banat

Tunelurile de la Sasca Română

Cheile Nerei

Cele mai lungi chei din România…

La poalele Munților Aninei, Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița se întinde pe o suprafață de peste 3.600 de hectare de-a lungul cursului râului Nera, fiind un loc care te va vrăji cu frumusețile sale naturale. Cheile Nerei sunt o formațiune de tip chei de-a lungul râului Nera în județul Caraș-Severin, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou.

Distanța pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise, Nera, străbate un defileu, cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic, formând cele mai lungi chei din România.

Aici, unde pereții se înalță până la 200 de metri, apa Nerei și a afluenților săi, a săpat și a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane,peșteri și cascade impresionante. Cheile Nerei cuprind zona carstică de pe cursul mijlociu al râului Nerei, în centrul județului Caraș-Severin, parcul național fiind delimitat de localitățile Anina, Bozovici, Șopotu Nou, Cărbunari și Oravița.

Un spectacol vizual deosebit…

Tunelurile de la Sasca Română

Traseul pornește din Sasca Română și urmează poteca peste Valea Nerei și de-a lungul unor stânci impresionante. Poteca săpată în stâncă este marcată din loc în loc de formarea celor 7 tuneluri, de diferite dimensiuni, dintre care ultimul și cel mai lung ajunge la 40 m, toate acestea situate la o înălțime medie de 15 m deasupra Văii Nerei, de-a lungul peretelui de stâncă.

Vezi mai mult 360 ° Banatul Montan

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com