Trai pe vătrai…

{ ciolane la băgic }
[ mărci românești ]

Trai pe vătrai…

Prin Grădina Dealul Frumos, Anina.

trai pe vătrai = (reg. ) 1) viață foarte grea, de mizerie; 2) viață lipsită de griji.
băgíc 1 Mâncare din carne de porc proaspătă. 2 (Csnp) Tuci în care se face mămăliga.

Omul, glia și animalul… trai pe vătrai!

Se poate spune bunăoară că toată ființarea omenească își trage rădăcinile și obiceiurile din pământul în care s-a pomenit. De aici, din locul din care răsare fiecare om, se înfiripă statornicia. De aici, omul crește și începe să-și cunoască pentru prima oară moștenirea sa lăsată din străbuni. Dintotdeauna între om, glie și animal a existat o legătură veche de mutualitate ce își are justa cauză și nobilul sens în imanentul ancestral.

Pe bună dreptate se spune că omul sfințește locul, însă numai câtă vreme se păstrează legea armoniei și dragostea pentru țărâna pe care moșii strămoșilor noștri au prețuit-o cu lucrul mâinilor lor, cu sudoarea și cu sângele lor de atâtea ori scurs pentru dreptul lor, și mai ales al nostru, de a trăi.

Ne-am născut în vatra noastră dragă, în inima munților solemni, pe culmile verzi ale plaiului destoinic, și-n codrul sânului nostru din veci mioritic. Noi aici vrem să trăim, precum stejarul cel falnic să prindem rădăcini mai adânci și mai demne de înfăptuirile vechilor noștri părinți, și-n numele trăiniciei viitorimii de mâine… Neamul românesc se deosebește în mod esențial prin măiestria cu care reușește să imprime locului o parte din ființa sa cugetătoare. Și dacă tot veni vorba despre lucruri sfinte, este fapt de la sine înțeles că trebuie să-i dăm țăranului locul său de merit.

Metodă BIO intensivă la scară redusă de creștere a legumelor îmbinată cu tehnici din permacultură, producător autohton Ciprian Minea, Caraș-Severin – Banatul Montan – Steierdorf – ANINA / Grădina Dealul Frumos:

360 °

Susține micii întreprinzători din zona rurală!
Consumă produse românești. CONTACT: 0753112394.
Livrare: Anina – Reșița – Caransebeș – Lugoj – Timișoara.

Salvarea fermei țărănești @ Avram Fiţiu
Băutorii de lapte din vremurile imemoriale
& legătura dintre animal – legume – băgíc 😉

Ciolane la băgic

Posted by Trai Pe Vătrai on Monday, August 6, 2018

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com