Capitala lui Ştefan cel Mare

Simbolul Moldovei 🐃 Întemeierea Moldovei
Bucovina ⚔️ VOIEVOZI

Capitala lui Ştefan cel Mare

Cetatea ⚔️ ⚔️ ⚔️
necucerită vreodată

Cetatea de Scaun a Moldovei

Cetatea de Scaun a Sucevei este așezată la o înălțime de 70 de metri față de lunca Sucevei. Denumită Capitala lui Ştefan cel Mare sau Cetatea de Scaun a Moldovei, a intrat în istorie ca fiind necucerită vreodată.

Prima atestare documentară a Cetății Sucevei datează din 10 februarie 1388, în care este vorba despre un împrumut de 3.000 de ruble de argint frâncesc cerut lui Petru Mușat de regele Poloniei, care a oferit drept garanție de restituire a banilor provincia Pocuția. Documentul se încheie cu textul: „Și s-a scris cartea în Cetatea Sucevei, luni, în întâia săptămână a Postului sub pecetea noastră, în anul nașterii Domnului 1388″. În același an, Petru I Mușat, care era căsătorit cu sora regelui Poloniei Vladislav II Iagello (1386-1434), a mutat capitala Moldovei din Siret la Suceava.”

Datorită importanţei economice şi strategice, Romanul a rămas până la stabilirea, de către Alexandru Lăpuşneanu, a capitalei la Iaşi, alături de Suceava – reşedinţa voievodală principală, printre numeroasele curţi domneşti ale ţării.

Vezi mai mult la 360 °

Întemeierea Moldovei
🐃 Molda & Zimbrul 🐃
🐃 Bourul 🐃 simbolul
dispărut al Moldovei
🐃

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1611921975533674 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=5px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]
Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com