Crucea ca ♰ simbol ♰ Coliboaia

Cea mai importantă ♰ descoperire ♰ din istoria lumii

♰ ♰ ♰ ♰ Crucea ♰ ♰ ♰ ♰

Reprezentarea pictografică a religiei
unei populații vechi de 40000 de ani !

În localitatea Tata, situată la aproximativ 70 km. nord-vest de Budapesta aproape de granița cu Slovacia, s-au descoperit în anul 1926 două mici obiecte aparținînd perioadei musteriene. Primul este un ,,churinga”, adică o amuletă alungită și colorată făcută dintr-un dinte de mamut, bine șlefuită care se folosea în ritualurile magice ale comunității respective. Al doilea obiect este o fosilă pietrificată de numulit(un fel de scoică) lustruită care are incizată pe una din fețe o cruce cu brațele egale. Vîrsta lor datată cu carbon 14 arată o vechime de peste 55000 de ani și ar fi printre cele mai vechi obiecte descoperite în Europa ce au fost făurite de mîna omului preistoric care își purta pașii prin acele locuri, probabil un homo sapiens mai îndemînatic și cu mintea isteață.

Crucea ca simbol cu o semnificație aparte în cultura primelor forme de civilizație umană din Europa, s-a menținut fiindcă o găsim la noi în peștera Coliboaia din județul Bihor (la cca. 300 km. sudest de Tata) unde s-a făcut cea mai importantă descoperite din istoria lumii privind reprezentarea pictografică a religiei unei populații vechi de 40000 de ani, ce a lăsat desenele cu pricina, iar aici trebuie să vedem fără putință de tăgadă adevărata rădăcină a cultului crucii.

Și alte dovezi din spațiul carpatic ne arată că acestei populații i-a fost dragă crucea dar și alte semne cu un profund caracter religios, fiindcă le găsim desenate în peștera Gaura Chindiei situată în Parcul Național Porțile de Fier din județul Caraș-Severin, unde s-au descoperit atît crucea liberă cu brațele egale, cea înscrisă în cerc, cît și cea malteză, semnele în număr de 425 fiind executate cu argilă roșie în neolitic, venind din mileniile XV-lX î.Hr.

Simbolurile crucii cu brațele egale înscrise în cerc sau libere și un braț mai lung, au fost perpetuate în cultura carpatină pînă în epoca modernă, păstrînd caracterul lor sacru.

Vezi mai mult la 360 °
Inelul de la Șeimeni
Iisus adolescent

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.