🐄 Viața la SAT 🐑
Salvarea Fermei Ţărăneşti
În orice comună se poate trăi decent din cinci sau şapte vaci procesând lapte, vânzând brânzeturi nu în timpul verii, când sunt ieftine, ci în timpul iernii, când sunt scumpe. Şi nici măcar de bani nu este nevoie, ci de organizare. Dar câtă vreme ţăranul român nu este învăţat că el trebuie să vândă produs finit şi nu produs brut, înseamnă că smântâna muncii lui de-o viaţă o ia cel care procesează şi cel care ştie să vândă… Proiectul său dezvoltat într-o carte lansată recent, are la bază ferma ţărănească, o celulă de bază a agriculturii româneşti, o celulă care acum se chinuie să supravieţuiscă, dar care, cu ajutorul potrivit ar putea deveni profitabilă.
🐑 satul momârlănesc 🐄
Vezi mai mult despre călătoria noastră prin lumea satului momârlănesc: carne procesată, smeurată, sirop și dulceață de zmeură, păstrăvi, urdă și brânză de oaie, murături, legume și fructe, lapte & brânză de vacă, miere & pâine.