Din Parâng în Pasul Vălcan

Pârtii de ski din Valea Jiului
[ weekend de p⊕veste ]

Din Parâng în Pasul Vălcan

Din Parâng în Pasul Vălcan spre STRAJA.
Pârtii de ski din Valea Jiului.

Judeţul Hunedoara este aproape în totalitate acoperit de munţi. În partea de Nord se află Munţii Apuseni, în Sud-Est Retezat Godeanu şi Vâlcan, la Sud Parângul şi la Sud-Vest Munţii Poiana Ruscă… cel mai curat aer din România.

Pârtii de ski Parâng

Accesul în stațiunea montană Parâng se realizează cu două telescaune. Şase pârtii sunt puse la dispoziţia pasionaţilor de sporturi de iarnă, acestea fiind administrate de către Primăria Petroşani. Cea mai lungă este Pârtia B, de 3.200 de metri, care cuprinde trasee pentru începători, dar şi pentru avansaţi… Pârtia B.

Pârtii de schi Straja

Staţiunea Straja se află în zona Valea Jiului, în inima Munţilor Vâlcan, la 1445 de metri altitudine. Accesul se face dinspre Petroşani sau Târgu Jiu, pe DN 66, la intersecţia de la Livezeni se urmează DN 66A indicatorul Lupeni. Din Lupeni se urmăreşte „Drumul Crucii” (asfaltat în totalitate), iar după aproximativ 7 kilometri, se ajunge în staţiune. În Straja sunt aproximativ 26 kilometri de domeniu schiabil, împărţit pe 12 pârtii.

Pârtia din Pasul Vâlcan

Munţii Vâlcan se situează în sectorul SV al Carpaţilor Meridionali. Împreună cu Munţii Mehedinţi, ei închid la S arcul carpatic cuprins între Jiu şi Dunăre. Culmea principală se înalţă la peste 1400 m. În partea de est se remarcă grupul înălţimilor Straja – Mutu, iar în extremitatea de vest Creasta Oslei. Spre nord, Munţii Vâlcan sunt limitaţi de Jiul de Vest, care îi separă de Munţii Godeanu (între Pasul Jiu-Cerna şi gura Văii Soarbele), apoi de Munţii Retezat (* legendele Munților Retezat) între gura Văii Soarbele şi Câmpu lui Neag.

Vezi mai mult / 360 °

❄️p⊕vestea ❄️
Sursă foto reprezentativă:
Raluca Adriana Burtea.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1019407171531485 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com