O poveste de dragoste, Lindenfeld…
O excursie la Lindenfeld are mereu darul de a energiza şi a reîncărca bateriile celor doritori de o ieşire în natură. Lindenfeld, o punte între România şi Germania. În prezent, satul mai are un singur locuitor… iar ruta optimă de a ajunge la el este Caransebeș – Buchin – Poiana – Lindenfeld.
[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1176088909160317 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]Un veritabil muzeu în aer liber!
… încremenit într-o clipă suspendată în timp. Un muzeu în aer liber, sat-fantomă cum îi spun oamenii din zonă, cutreierat doar vara de ciobanii din Poiană și de câțiva curioși ce se aventurează aici pășind pe un alt tărâm. Recent, satul este și subiect de film în O poveste de dragoste, Lindenfeld, în regia lui Radu Gabrea, ecranizare a romanului Lindenfeld de Ioan T. Morar.
O poveste de dragoste
în jurul căreia timpul și spațiul dispar…
”O poveste de dragoste, Lindenfeld” este, înainte de orice, o poveste de dragoste în jurul căreia timpul și spațiul dispar. Acțiunea filmului începe în Frankfurt-ul anului 2005. Ulrich Winkler (Victor Rebengiuc), președintele unei mari companii, vede la televizor un reportaj despre un vechi sat săsesc din Banat, sat care astăzi este abandonat – Lindenfeld, unde Ully se născuse și trăise până în 1945. Ully retrăiește libertatea de a o iubi pe Helga (Victoria Cocias), într-un flashback care trece rapid de la idilic – jocul celor doi îndrăgostiți, la grotesc – când aceasta dispare într-un camion, fiind deportată în lagărele sovietice…
Surse: revistatango.ro, lindenfeld.ro, prinbanat.ro, b2b-strategy.ro, povestisasesti.com.
360 ° Muzeul în aer liber de locomotive cu abur din Reşiţa (1972).