Lacul BUHUI

* pe pontonul de lângă Cantonul Pădurarilor
[ pensiuni la 360 ° ] Banat

Lacul BUHUI

Oglinda cerului

Foarte aproape de orașul Anina, la intersecția prevăzută cu indicator și localizată lângă cimitirul din cartierul Sigismund – chiar unde ajunge șoseaua principală în vârful dealului, se urmează un drum parțial modernizat dar practicabil chiar și cu mașini pretențioase, către lacul și barajul denumit Buhui. Acest lac, cu o suprafaţă de 1,6 km2 şi cu cea mai mare adâncime de aproximativ 27 metri, a fost constuit artificial în anul 1908 pentru ca apa râului Buhui să fie oprită în cursul ei de un baraj, ce-i poartă numele.

Barajul prezintă o grosime la coronament de 8 metri, iar jos la bază de circa 15 metri. Apa strânsă de baraj serveşte pentru alimentarea localității Anina. Apa necesară se lasă să se scurgă printr-un subteran – unul dintre cele mai lungi cursuri subterane de apa (3217 m) cunoscute din Romania – care apare iarăşi la suprafaţă în peştera Buhui, de unde se conduce la Anina printr-un tunel. Pentru excursionişti, lacul Buhui oferă o privelişte romantică, pitorească şi fermecătoare, brazii de pe marginea lacului oglindindu-se perfect în apă, unde par ca fiind răsturnaţi spre fundul albiei.

Timpul stă pe loc…

Peisaje deosebite în orice anotimp…

În apropierea și chiar și pe malul lacului există câteva locuri parcă înadins create de natură pentru turiști, unde aceștia se pot delecta cu frumusețile naturale având senzația că timpul stă pe loc.

Dacă se urmează drumul după baraj și locația amenajată a Ocolului Silvic Anina, se poate descoperi un izvor cu apă de rece, limpede și pură cum numai în munți poate exista. Bineînțeles că traseele sunt variate, de aici drumeții putând continua vizitarea mai multor obiective, drumurile și potecile fiind, în marea lor majoritate, marcate. Situat la 640 de metri altitudine, lacul Buhui este înconjurat de o frumoasă pădure de brad și fag. Are o suprafață de 9,8 hectare. În zona lacului se întâlnesc peisaje deosebite în orice anotimp, dar mai cu seama iarna când oglinda apei îngheață parțial sau chiar în întregime.

Cabana Pădurarilor

Cantonul Buhui, construit şi administrat de Direcţia Silvică, este un loc ideal pentru odihnă, pescuit, plajă, sport nautic, drumeții, situat la o altitudine de 640m. Acces ușor, cca. 2km drum forestier modernizat din oraș, posibilități de campare foarte bune, cabană nouă pentru cazare și masă, loc de joacă pentru copii, teren sport și, mai ales, posibilități de agrement. Accesul se face de pe DN58 din dreptul Cimitirului Sigismund (Anina-Steierdorf) pe drumul forestier către Lacul Buhui.

360 ° Turist INFO
Coordonate GPS: 45°04’35.1″N 21°53’21.8″E
Contact: Pentru rezervari apelati la dl. Iosifescu Vasile
Tel.: 0255/216.533

Vezi mai mult despre zonă. Pe râul Bârzava – Barajul Văliug

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com