În căutarea lui Densușianu

Teoriile unei preistorii controversate...
HYPERBOREA

În căutarea lui Densușianu

Vatra Neamului

Se spune despre poporul român, că locuiește în vatra celei mai vechi civilizații ale omenirii. Tot aici, își are leagănul și cel mai enigmatic imperiu pe care l-a cunoscut omenirea: Imperiul Pelasg.

Am fost plămădiți din stâncă, și ca pietrele spălate de ape repezi, am rămas pe loc, neclintiți, în veacuri. Au trecut mulți peste noi, și vor mai trece. Noi, urmașii celor vechi, vom știi să răzbatem așa cum au făcut-o și ei. Imperii s-au izbit de noi și nu ne-au fărmâmat. Noi suntem stânca pe care timpul și vremea rea nu a fărâmat-o…

Dacia Preistorică

Dacia Preistorică a lui Densușianu conține o dublă revelație. Ni se arată în ea, mai întâi un om extraordinar de cult, de larg văzător, și urmărind cu o hotărâre de fier ideea pentru dovedirea căreia și-a dat liniștea și viața.”

1913 – 1916
Dr. Constantin I. Istrati
Președinte Academie Română

De la începutul lumii…

Cunoscută drept una dintre cele mai grandioase opere de cercetare istorică, Dacia Preistorică scrisă de Nicolae Densușianu, dezvăluie o istorie care pornește de la începuturile lumii, și transformă spațiul vechii Dacii, în leagănul civilizației umane. Publicată în mai multe volume încă din timpul vieții autorului, ea nu va fi însă finalizată de acesta. Densușianu se stinge din viață în 1911, înainte ca cele câteva zeci de pagini rămase, să-și vadă încheierea. Încă de la apariția ei, a stârnit puternice controverse, în urma cărora, autorul a fost luat în derâdere și supus unei campanii de neîncredere. Dar, opera lui Densușianu a supraviețuit.

Titlul cărții de ”Dacia Preistorică” a fost dat de Constantin I. Istrati, pe atunci președintele Academiei
Române, care după moartea lui Nicolae Densușianu, a studiat lucrarea și pe care o duce la bun sfârșit și către tipărire. Iată ce spunea, marele om de știință Constantin I. Istrati, despre Densușianu:

Am cunoscut personal de mult dar prea puțin pe acest om. Am studiat însă de curând opera sa. Împrejurări fericite m-au pus în poziția a-mi da de aproape seama, consultând notele și scrierile lui inedite și de a fi fericit văzând prin mine însumi, de ce lucrare a fost capabil un Român!”

A trecut testul timpului, și contrar celor care au denigrat-o cu înverșunare, Dacia Preistorică, rămâne o carte puternică ce ascunde în conținutul său, revelații despre seva și originea națiunii române. Cu o viziune ieșită din comun, Densușianu alcătuiește un puzzle al timpului și pune cap la cap piesele unei preistorii îndepărtate. Face cercetări atât pe teren cât și în arhivele din Europa. Dacia Preistorică se bazează pe documente și scrieri dintre cele mai vechi, ca mai apoi, în lipsă de înscrisuri de orice fel, apelează la tradițiile populare orale, care sunt de fapt, cronici păstrate în memoria colectivă a unei comunități sau a unui popor.

Dacia Preistorică dezvăluie o istorie incredibilă. Teritoriul de astăzi al României fiind creuzetul civilizației europene și leagănul zeilor mitologici. Combătut de arheologi și istorici, Densușianu își găsește însă mulți adepți care sprijină teoriile și concluziile sale. Trebuie știut faptul, că toate informațiile așternute în lucrarea sa, sunt rezultatul unei munci asidue și temeinice de cercetare și căutare, pe care Nicolae Densușianu a susținut-o fără încetare.

Dacia Preistorică este și rămâne una dintre cele mai valoroase lucrări istorice scrise vreodată. Pentru cititorul care se avântă în paginile ei, o lume stranie și de mult apusă i se va înfățișa înaintea ochilor minții. Un trecut și o istorie incredibilă va fi descoperită. Dar cum istoria este țesută din mistere și fapte neelucidate, Dacia Preistorică încă are multe de spus.

360 ° Rădăcinile Daciei Străvechi un documentar de ROLLFIMCINEMA:

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com