Semnificația DRACON

🐺 DRACON ⚔️ GETÆ ⚔️ DRACO 🐺

🐺 DRACON ⚔️ DRACO 🐺

Ce semnificație are stindardul GETÆ!?

Și după cum Moise a ridicat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului.” (Evanghelia Sf. Ioan, 3.14) Moise era evreu dar, pentru evrei, șarpele era animal malefic: el e cel care o amăgește pe Eva – „cel mai șiret dintre animalele de pe pământ…” (Facerea, 3.1), dar și simbolul satanei, cel care a fost aruncat în tenebrele pământului și va fi dezlegat „către sfârșitul miilor de ani” (Apocalipsa, 20, 1-10). Asta o știm din Vechiul Testament.

Totodată știm din istorie că Șarpele (Draco, Dracones, DRACON) era stindardul de luptă al geto-dacilor. Ceea ce nu ne spun nici teologii, și nici istorici, este că Șarpele era simbolul ancestral al dacilor: el era paznicul merelor de aur din Grădina Hesperidelor, dar și paznicul lânii de aur din pădurea getică (Legenda Argonauților), și totodată paznicul casei, tradiție păstrată până în prezent în credința populară, iar în ebraică șarpe se traduce prin „seraphim”, adică îngeri cerești.

Și, ceea ce nu ne spun teologii și istorici, este faptul că numele Moise derivă de la geticul Moxe=Moșul, termen care, în graiul getic, se traducea prin „cei sfințiți”, adică toate acele personalități de excepție care, după moarte, treceau în rândul „nemuritorilor” (termenul aparține lui Diodor din Sicilia), adică erau zeificați (la fel cum în creștinism e practicată canonizarea), termenul neavând nimic în comun cu vârsta, cu timpul însă, sensul termenului a fost distorsionat.

Așadar, ridicarea șarpelui în pustie („pustiul getic”- Herodot, Istorii), poate fi interpretat și altfel. Cam multe coincidențe, nu? Rămâne totuși o enigmă: legătura dintre înălțarea Șarpelui și înălțarea Fiului Omului la cer! Sinel Tudosie

Ținutul Lupilor la 360 °

Marele Lup ALB 🐺 A L F A 🐺
Maica Domnului ♰ cu Pruncul în brațe
& stindardul GETÆ din Peștera Bolii 🐺

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.