Orașul premierelor – Timişoara

Patrimoniul cultural din secolele XIV, XVI, XVII şi XIX.

Patrimoniul cultural

Unul dintre cele mai încântătoare oraşe din România şi cu siguranţă unul dintre cele mai active din punct de vedere cultural şi economic, Timişoara este un uimitor amestec de istorie şi actualitate cu o arhitectură spectaculoasă. Orașul a moștenit un amplu patrimoniu de monumente istorice (peste 14.000 de clădiri) care sunt răsfirate de-a lungul celor șase cartiere vechi: Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf. Timișoara este un oraș în care cu greu te poți rătăci, în schimb poți rătăci oricând pe străzile sale unduitoare, admirând stilul boem și farmecul aparte al zonei.

Muzeul Catedralei Mitropolitane

Unitatea de limbă a poporului român, reflectată în cartea religioasă medievală… patrimoniul de artă bisericească adăposteşte astăzi aproape 1.000 de piese printre care un însemnat număr de icoane pe lemn, pe sticlă şi pânză, obiecte de cult brodate, sculptate sau lucrate în metal şi un important fond de carte veche religioasă. Toate provin din biserici bănăţene şi datează din secolele XIV, XVI, XVII şi XIX. Muzeul se află în incinta Catedralei Mitropolitane la subsol iar accesul se face din interiorul Cadredalei.

Orașul de pe Bega este un oraș al premierelor, nu numai în România ci chiar și în Europa!

360 °

Pool & Cigar BAR
by GALLA Events

Timișoara 2021La Belle Époque @ GALLA Events


The Power of Imagination GALLA Events

Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro

1 thought on “Orașul premierelor – Timişoara

Comments are closed.