Coloana uriașului din piatră
Corbii de Piatră – Argeș – Uriașul pietrificat
Parcă pierdut de lume, aruncat între dealurile argeșene de pe malul stâng al râului Doamnei, și străjuit la nord de munții Făgăraș, se găsește satul Corbi. Din peretele de calcar al dealului unde se găseşte şi cascada, a ieşit la lumina zilei, datorită eroziunii apelor, trupul unui uriaş pietrificat cu o lungime de aproximativ 7 m! În zidul din vecinătatea mănăstirii se poate vedea ceva care seamănă cu corpul mumificat al unei persoane de dimensiuni mari. E poziţionat cu faţa în jos, cum ar fi…căzut, iar legenda vorbeşte despre un gigant care a căzut când a venit potopul…
Proporțiile uriașului…
Distingem clar picioarele, gleznele, şoldurile, pieptul şi capul în acest obiect care s-a detaşat din stâncă, atunci când apele au spălat acest corp ca o mumie… Acum i se vede şi braţul drept, iar capul, căzut pe pământ se zăreşte în iarbă. Partea petrificată a gigantului care a căzut în iarbă, seamănă cu un craniu uman cu ochii în orbite, iar ochii sunt ei înşişi căzuţi din craniu.
Proporțiile uriașului pietrificat în perete, sunt exact ca cele ale statuilor egiptene.
Aici, la Corbii de Piatră, întreaga așezare pare încremenită în timp. Atmosfera și liniștea stranie care te însoțește, de îndată ce calci pe acest pământ sacru, tinde să-ți preschimbe percepția asupra lumii înconjurătoare. Se spune că aici, în interiorul acestei stânci de gresie, se află îngropat un uriaș. Pe cât este mit și pe cât este adevăr? V-ați întrebat vreodată dacă ipoteza existenței uriașilor poate avea un sâmbure de adevăr și unde ar putea fi el căutat? Și dacă uriașii de la Corbii de Piatră au existat în realitate? Șocant, o posibilă dovadă stă în lumina zilei…
Pe peretele de gresie al stâncii, se poate vedea un fragment pietrificat de coloană vertebrală, la o scară mare. Alte dovezi a căror asemănare este izbitoare cu fizionomia umană, precum un os de picior pietrificat, dezvelit de prăbușirea unor bucăți de stâncă, dar și un cap uriaș pietrificat și îngropat în mod misterios în aceeași stâncă de gresie, nu pot fi trecute cu vederea.
Întrucât până în ziua de astăzi nu a fost efectuată o scanare cu aparatură și tehnologie modernă care să vadă în interiorul stâncii, nu putem ști cu certitudine dacă legenda uriașului îngropat aici este adevărată sau nu. Dar, dovada palpabilă care se găsește expusă în văzul tuturor, nu poate fi negată.
360 °
Sursă foto: Emil Frățilă.
Toată legenda Corbii de Piatră
Biserica rupestră Corbii de Piatră