TRANSALPINA 🔥 „Poteca Dracului”

Din Cheile Jieţului spre Drumul REGELUI 💙💛❤

🇷🇴 Descoperă 🇷🇴
Ținutul Titanilor

Din Valea Hiperbooreei spre
Muntele lui Prometeu 💙💛❤

Cheile Jieţului

Cheile Jieţului, arie naturală a Văii Jiului, declarată de interes naţional, are o suprafaţă de 10 ha, rezervaţia fiind situată pe teritoriul oraşului Petrila, pe râul Jieţ. Se poate spune că zona este încă virgină, deoarece aici mai pot fi găsite peşteri neexplorate sau trasee montane încă neumblate, iar liniştea Cheilor este tulburată sporadic, doar vara, de turmele de oi ce urcă în munte la păscut. Astfel că, în Cheile Jieţului, turiştii pot găsi relaxarea departe de aglomeraţia urbană, iar dacă îşi doresc să exploreze, au la dispoziţie o mulţime de trasee montane, peşteri şi stânci pentru căţărat.

Considerate mai sălbatice decât multe zone asemănătoare din ţară oferă posibilităţi de neimaginat pentru un turism organizat. DN7A Petroşani-Voineasa străbate Cheile Jieţului, trece pe la Cabana Mija, Groapa Seacă şi iese în Obârşia Lotrului. În lungime de peste 40 de kilometri, până la intersecţia cu Vidra, traseul este în proporţie de peste 70 la sută asfaltat şi străbate Masivul Parâng pe la Cota 2000…

🔥 „Poteca Dracului” 🔥

O aventură prin
timpuri demult uitate…

Drumul antic, spune povestea, era cunoscut ca „Poteca Dracului”, el trecea prin Novaci- Rânca – vârful Plopu-muntele Păpuşa vârful Denghelu – pasul Urdele – vârful Cărbunele – Muntinul Mic – Valea Lotrului – Obârşia Lotrului, Şugag-Jina-Poiana Sibiului, Rod, Tilişca şi se finalizezază în Săliştea… prin Țara marelui Voievod Litovoi, Conducătorul Olteniei.

Transalpina ♦ Poteca Dracului este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maxima 2145m în Pasul Urdele.

Drumul REGELUI

Traversează Munții Parâng, Munții Cindrel, Munții Lotrului, Munții Șureanu, și face legătura între Oltenia și Transilvania. „Regele drumurilor” se întinde pe o distanță de 137 de kilometri, din Gorj (orașul Novaci), prin județele Vâlcea și Sibiu, până în Alba (orașul Sebeș). Fiind un drum alpin, este închis pe toată perioada de iarnă între Stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului. Astăzi te invităm la o călătorie virtuală din Valea Hiperboreei, Valea JIULUI prin Cheile Jieţului până la Cabana Obârșia Lotrului unde 🐟 păstrăvii la grătar sunt nemaipomeniți 🐟 spre PHARANX, Muntele lui Prometeu din Pasul Urdele… o aventură prin timpuri demult uitate!

Descoperă 💙💛❤
🇷🇴 HYPERBOREA 🇷🇴
În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!

Cover campanie turism Valea JIULUI Povestea Locurilor Cheile Jietului TRANSALPINA

🇷🇴 reBranding România 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.