Cassiopeia ♦ Tableta medalion de la Orăștie

Harta astronomică a strămoșilor noștri 💙💛❤ înclinată cu 45 °

Cultura 💙💛❤
♦ Vinča – Turdaş ♦
♦ 5.500-3.500 î.Hr. ♦

Interviu
@ Cozma
Luiza Gabriela

Locul de naştere
al poporului român
🇷🇴 Orăștie 🇷🇴 HUNEDOARA 🇷🇴

CONTEXT ♦ Cassiopeia ♦
Harta astronomică înclinată cu 45 °

Ca să vizitezi județul Hunedoara, nu îți ajunge o lună de zile… Să vizitezi și să înțelegi România îți trebuiesc zeci de ani! La Orăștie a fost descoperit unul dintre cele mai frumoase modele de tablete de medalion, similar cu cele de la Karanovo. Dimensiunea centrală a medalionului este foarte mare iar pe laterale are orificii de agățare ca și podoabă pe haine, orificii similare Plăcuțelor de la Tărtăria descoperite în apropiere…

Semnele de pe acest medalion au fost studiate și analizate și conțin o adevărată alegorie cultică. Figurile stilizate sunt elemente încărcate cu simbolism. Simbolurile sugerează și personaliză unele mituri legate de geneză. Acestea ar indica orientarea cifrelor. Pe fiecare hartă există două sau trei semne. În prima imagine pot exista doi șerpi, unul mai scurt decât celălalt, iar prin modul în care capătul se terminăpare că reprezintă o hartă astronomică înclinată cu 45 °. Semnul ar marca miezul nopții sau solstițiile din Cassiopeia. Această piesă a fost purtată cu siguranță de o preoteasă, mai ales că la Orăștie există un sanctuar cu o piesă monumentală de piatră și o temelie rituală și alte inventare într-un alt complex cu multe obiecte de cult.

reSTART România
♦ I N T E R V I U ♦
@ TELE7abc 💙💛❤

Referitor la prima forma de scriere din lume, Vinča – Turdaş, trebuie să fac o mentiune. Bolșevismul din perioada comunistă a sabotat neamul românesc și capodoperele descoperite de Nicolae Vlasa au fost compromise tocmai pentru a nu putea să fie înregistrată această descoperire ca prima formă de scriere din lume însă dacă privim din mai multe unghiuri, din mai multe perspective, lingvistic și arheologic, o să vedem adevărul.

Ne ajută doi specialiști de renume mondial, Harald Haarmann & Marco Merlini care prin opiniile lor elimină sabotajul comunist, necesitatea datării cu carbon 14, analizând scrijeliturile de pe tăblițe și contextul în care au fost găsite. Marco Merlini, arheolog italian, despre plăcuţele de la Tărtăria: „Oasele ca şi plăcuţele sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Este rândul nostru să gândim că scrierea a început în Europa cu 2.000 de ani înaintea scrierii sumeriene. În România avem o comoară imensă, dar ea nu aparţine numai României, ci întregii Europe.” Harald Haarmann, savant german: “Cea mai veche scriere din lume e cea de la Tărtăria – România. Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie, mai veche cu mii de ani decât cea sumeriană (considerată încă leagănul civilizației).”

[ … ] vezi tot interviul TELE7abc.
Vă mulțumim pentru timpul acordat
stimată doamnă Cozma Luiza Gabriela!

360 °

Descoperă
🇷🇴 Locul de naştere
al poporului român
🇷🇴
💙💛❤ pe acoperișul lumii 💙💛❤

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!

Cultura Vinča – Turdaş Cassiopeia Strategie Turism HUNEDOARA Povestea Locurilor B2B Strategy Daniel ROSCA

🇷🇴 reBranding România 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.