INDO-Europenii 💙💛❤ ARIMII

Spaţiul Carpato-Danubian-Pontic 💙💛❤

ARIMII 💙💛❤

OFFICINA GENTIUM

Dacă te gândești în mod logic și rațional, cele două bariere naturale definite de Dunăre și Carpați, corelate cu resursele unice de sare aflate pe teritoriul actual al României, începi să îți construiești o imagine referitoare la centrul principal de formare şi expansiune a Indo-Europenilor, acest spaţiul Carpato-Danubian-Pontic 💙💛❤ „Officina Gentium” care a alimentat cu populaţie şi civilizaţie toată Europa, India, nordul Africii şi Scandinavia.

Cele mai vechi culturi europene se regăsesc, în cea mai mare parte, pe teritoriile României, Moldovei, Ucrainei, Bulgariei şi Serbiei (Cucuteni-Tripolie, Turdaş-Vinča, Hamangia, Gumelniţa, Boian, Monteoru, Starčevo-Criș, Vădastra, Lepenski-Vir, Plovdiv, Karanovo etc.), adică spaţiile care formează centrul preistoric al celor mai vechi culturi europene, unde cea mai mare concentraţie de dovezi arheologice se regăseşte pe teritoriul României, iar tot aici găsim cele mai vechi oseminte umane din Europa. Dovezile arheologice, antropologice, istorice, lingvistice, folclorice şi mitologice din România scot în evidență cea mai veche civilizaţie din Europa încadrată de spaţiul Carpato-Danubian-Pontic.

Clémence Royer (Bulletin de la Société d’Anthropologie, Paris, 1879): “Că celţii, germanii, chiar latinii vin din estul Europei o admit şi o cred. Dar, din contră, toate legendele, toate tradiţiile arienilor istorici din Asia îi arată venind din occident. De o parte ca şi de cealaltă noi trebuie să le căutăm leagănul comun la Dunărea de jos, în această Tracie pelasgică a cărei limbă o ignorăm.”

Jacopo Graberg di Hemso Geții (numiți goți în secolul al III-lea) s-au stabilit în jurul Pontului Euxin 2.200 de ani î.Hr. de unde, după alți 400 de ani, au trecut în Iliria, Grecia și Asia Mică, pe care au ajuns să le populeze în jurul anului 1.500 î.Hr.. O colonie a trecut, sub numele de Pelasgi, din Grecia în Italia și până în Liguria, în jurul anului 1000 î.Hr.. Scandinavia, Germania și o parte a Galiei erau populate de aceiași geți sau goți sau sciți, cu 5 secole înainte de era creștină.

Herodot, Istorii, Cartea IV: “Geţii (cărora romanii le vor spune ‘daci’) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci.” Gabriel Gheorghe Spaţiul carpatic getic era singurul locuit în Europa; Spaţiul carpatic a reprezentat în antichitate OFFICINA GENTIUM, a alimentat cu populaţie şi civilizaţie, India, Persia, Grecia, Italia, Germania, Franța şi aşa-zisul spaţiu slav. Gordon V. Childe (1926, The Aryans: A Study of Indo-European Origins): „Locurile primare ale dacilor trebuie căutate pe teritoriul României. Într-adevăr, localizarea centrului principal de formare şi expansiune a indo-europenilor, trebuie să fie plasată la nordul şi la sudul Dunării.” Dionisie-Areopagitul (sec. I d.Hr.): „În ceea ce urmează voi scrie despre cea mai mare ţară care se întindea din Asia Mică până în Iberia şi din nordul Africii până dincolo de Scandinavia […] Ţara imensă a dacilor.” (Fontes, I, p. 529) Iustin, după Trogus Pompeius: “De trei ori au dobândit 🇨🇳 stăpânirea Asiei 🇨🇳 dar ei înșiși au rămas continuu fie neatinși, fie neînvinși de vreo putere străină.”

🇨🇳 🇬🇷 🇷🇺 Sumerologul rus A. Kifisin: „Strămoşii rumânilor au exercitat o influenţă puternică asupra întregii lumi antice, respectiv a vechii Elade, a vechiului Egipt, a Sumerului şi chiar a Chinei.” Arheologul egiptean 🇪🇬 Abdel Hakim Awyan, specializat în arheologia perioadei predinastice, spune despre stîlpul din incinta piramidei de la Saqqara (cca. 2900 î.Hr.) că se numeşte Djed (GET), cu sensul de ,,bătrân”, cuvînt folosit şi azi de egipteni atunci cînd se adresează bunicilor.

Toată povestea 💙💛❤
INDO-Europenilor la 360 °

۞ ARIENII ۞
⚔️ GET beGET ⚔️
GOȚI vs GEȚI 💙💛❤
🇷🇴 înțelepții cu barbă 🇷🇴
Vatra migrației către 🇪🇬 Egipt


Sustine Povestea Locurilor




🇷🇴 reBranding ROMANIA 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.