Atlas, Cronos şi HYPERION

⭐ descoperă ✨ a 5-a dimensiune ⭐
[ de la începutul lumii ] HYPERBOREA

Atlas, Cronos şi HYPERION

✨ HYPERION

Diodor (80-20 î.Hr.) din Sicilia, în Biblioteca istorică, Cartea lll, LX ne-a lăsat o legendă care ne spune cum a fost împărțit pămîntul după zidirea lui între cei doi titani, Atlas și Cronos astfel: ,,După moartea lui Hyperion – se povesteşte – fiii lui Uranos (Cerul) şi-au împărţit între ei domnia.

⭐ Fiii Cerului ⭐

Cei mai vestiţi au fost Atlas şi Cronos, Atlas a primit domnia de lîngă Ocean (Marea Neagră), iar oamenilor de pe acele meleaguri li s-a spus atlanţi. Atlas şi-a dat numele său şi celui mai înalt munte din ţara sa. Se mai spune despre el că ar fi cunoscut cu deamănuntul legile mişcărilor cereşti, împărtăşind oamenilor şi teoria formei sferice; de aici vine legenda că Atlas duce pe umerii săi pămîntul… Atlanții care locuiesc în regiunile roditoare pe țărmurile Oceanului, întreceau cu mult – pare-se – pe vecinii lor prin evlavie și prin ospitalitate. Ei pretind că leagănul zeilor este țara lor”.

Pseudo-Apollodor (secolul ll-l î..Hr.) de același neam cu Pindar, în lucrarea Biblioteca, (II,II.5,11 şi 119,120), scrie că ,,muntele Atlas este situat în ținutul hyperboreenilor, la nord de Marea Neagră. Nu există nici un motiv pentru a căuta muntele Atlas în ATLANTIDA”.

Descoperă ✨ a 5-a dimensiune
© foto Lumea lui BEZERGHEANU

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com