Trandafir Moldovenesc

[ e v o l u ț i o n i s m ] [ 7526 ] [ mitologia sumeriană ]
[ strategie turism ]

Trandafir Moldovenesc

Câți ani au trecut de la crearea lumii?

Mitologia sumeriană vs Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc… 7526 de ani de continuitate. Lumea, cu toate ale sale, se află în planul divin mai înainte de creație, deci înainte de a fi timpul.

Începutul îl putem socoti din momentul în care vorbim despre existența timpului. Sfânta Scriptură debutează prin afirmația „la început (sau în început), a făcut Dumnezeu cerul și pământul” Facerea 1.1 Din acel moment putem vorbi despre un Dumnezeu Creator și Proniator, adică purtător de grijă. El există înainte de acel „început”, dar din punct vedere rațional nu putem percepe ce se întâmpla înainte de a fi timpul. Nici textul biblic nu afirmă nimic despre Dumnezeu înainte de acest moment „zero” al istoriei umane. Singurul lucru pe care îl putem afirmă despre Dumnezeu legat de această perioadă este faptul că era un Dumnezeu treimic, Tată, Fiu și Duh Sfânt.

7526 de ani de c⊕ntinuitate

Anul este stabilit potrivit cronologiei bizantine (deci ortodoxe). Dionisie Exiguul stabilește pentru prima dată că Hristos S-a născut în anul 5508 de la crearea lumii. Acceptând această afirmație a lui, putem adăuga la 5508 anul 2018 (anul curent) de la nașterea lui Hristos și ajungem că suntem în anul 7526. Dacă ar fi să ne orientăm după calendarul iudaic, suntem în anul 5778-5779 de la crearea primului om, a lui Adam.

Creștinismul și Iudaismul

Antitezele din predica de pe munte a Mântuitorului: “S-a zis celor de demult… iar eu zic,” și spiritul cu totul nou care reiese din tot ce spune Iisus, arată că spiritul leigii mozaice se poate uni cu spiritul Creștinismului dar că litera ei a încetat… Tot ce era în lege cu caraeter simbolic, provizoriu, pregătitor, își împlinise scopul și trebuia să înceteze cu venirea lui Mesia, iar restul a fost interpretat într-alt duh. Pentru a împlini legea în spiritul ei și a se închină Dumnezeului spiritual în duh și în adevăr, trebuia oamenilor o inima nouă și un duh nou, pentru că, nimeni nu pune petic nou la haina veche, nici vin nou în burduf vechi.” Inimi noi și duh nou a dat Iisus oamenilor făcându-i din fii ai diavolului, fii ai lui Dumnezeu, din fii ai păcatului, fii ai luminii și ai grației, căci “prin Moise s-a dat legea, iar prin Iisus Hristos harul și adevărul.”

* sub fiecare fotografie
există o p⊕veste

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 access_token=EAAP9hArvboQBANKBNsoQYIwCs8ZAk3ZB5iv7bMdgrZAokyYFTADfeV5EQE91uiD1klsz8ZBwneZCXM2YNAG4ZBLWByKjK9P9FSFfENRohLmhuCQlQ1uJZB6RNZBlS697GStveCC5LwtarbKU6ZCx1AO0V8jHOOEandc2c3qrnWqCpVwZDZD posts=6 description=yes album_id=1417738544995351 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=5px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Despre evoluționism

Evoluționismul ateist este ipoteza care afirmă că speciile de animale s-au transformat unele în altele, de la primele unicelulare până la maimută și om, în miliarde de ani, prin procese întâmplătoare; mai afirmă că speciile de plante au evoluat de la fonnele unicelulare până la plantele cu flori. Evoluționismul provine din vechile concepții păgâne:

În mitologia sumeriană, oamenii și zeii au apărut prin amestecul apei dulci cu apă sărată… dar cu 2.000 de ani înaintea scrierilor Sumeriene, în Estul Județului Hunedoara la granița cu Alba Iulia Cultura Turdaș – Vinča oferă umanității prima formă de scriere din lume!

Politică vs Economie – NEW AGE

În acest context s-a format (adică s-a deformat) gândirea lui Charles Darwin, considerat “părintele evoluționismului”. El credea că omul descinde dintr-un mamifer păros, cu coadă și urechi ascuțite, care trăia în copaci. Charles Darwin a folosit teoria sa pentru a explica progresul societății. El aprecia că lupta pentru existență are rol decisiv. De aceea, indignat de grija pe care oamenii o arătau față de bolnavi, a afirmat că “oricine s-a ocupat de reproducția animalelor domestice știe, fără doar și poate, cât poate fi de dăunătoare rasei umane această perpetuare a ființelor debile.”

Atât comuniștii, cât și capitaliștii au dezvoltat această concepție, din interese politice și economice… Toate ideile ciudate, prezentate până acum se găsesc astăzi în biologia evoluționistă care se predă în școli, licee și facultăti. Elevii sunt învățati că “materia vie este rezultatul evoluției, în anumite condiții, a materiei lipsite de viață” și că “viață este o etapă calitativ superioară în evoluția formelor de mișcare a materiei”. Se mai spune că viață a apărut spontan, în mediul acvatic, prin combinații chimice întâmplătoare, în prezența luminii solare. Elevii sunt învătati că plantele și animalele au evoluat de la unicelulare la pluricelulare, de la inferioare la superioare. Se spune că peștii s-au transformat în amfibieni, amfibienii în reptile, reptilele în păsări și mamifere, până la maimută și om. În clasa a XII-a elevii învață că “specia hominidelor a pierdut haina de blană naturală a maimuțelor, devenind o maimuță nudă”.

Mai grave decât afirmațiile biologilor atei sunt cele ale unor filosofi contemporani cu pretenții teologice. Aceștia, crezând că teoria evoluției este corectă, s-au grăbit să o interpreteze teologic, amestecând-o cu învătătura Bisericii Ortodoxe. Așa au ajuns să spună că Adam a avut strămoși animali, că omul provine prin binecuvântare dintr-un mamifer etc. În felul acesta a apărut evoluționismul teist, folosit de New Age.

* referitor la referendum – noi am votat DA!
* vezi mai mult despre Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc

360 °

Ierusalimul neamului r⊕mânesc
Tradiții în Bucovina { sărutul mâinii }
Pustnicii nevăzuţi din Codrii Bucovinei – ZOSIMA.

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com