Unde a fost descoperită Originea Europei ?

Văleni - Cetăţuia 💙💛❤ Piatra Neamț, 1847 🇷🇴 1884 CUCUTENI
NEOLITIC

Unde a fost descoperită Originea Europei ?

1884 vs 1847

Teodor Burada s-a născut în 1839 într-o veche familie boierească din Iași. Primele sale cercetări sunt în domeniul folclorului, acest domeniu făcându-l să întreprindă lungi și obositoare călătorii. A realizat zeci de studii folcloristice și etnografice pe diverse teme, fiind un deschizător de drumuri în acest domeniu deosebit de important pentru patrimoniul cultural românesc.

La sfârșitul lunii martie a anului 1884, ca un veritabil vânător de comori, Teodor Burada a fost primul intelectual care a descoperit civilizația Cucuteni, realizând că artefactele descoperite de muncitorii unei cariere de piatră din satul Cucuteni, Iași, sunt de fapt relicvele unei civilizații preistorice și au o valoare inestimabilă.

Văleni – Cetăţuia 🇷🇴 1847

Acesta este primul sit cu vestigii cucuteniene, descoperite întâmplător încă din anul 1847, în urma săpării beciului ce urma să deservească conacul lui Gheorghe Asachi, aflat în apropiere. Artefactele identificate au fost însă atribuite eronat culturii Geto-Dace, Cetatea getică „Petrodava”, situată foarte aproape, pe Bâtca Doamnei, cu două nivele de locuire, datând din secolul al II-lea î.Hr., celălalt corespunzător perioadei dintre secolele I î.Hr. şi I d.Hr.

Situl care a furnizat primele artefacte cucuteniene a fost sondat ulterior de către Constantin Matasă (1938) şi Hortensia Dumitrescu (1942). În perioada 1974-1981 Ştefan Cucoş a întreprins cercetări sistematice, iar în 2016 au fost întreprinse investigaţii interdisciplinare neinvazive, respectiv prospecţiuni geomagnetice, fotografii aeriene cu drona şi modelări digitale ale terenului (SIG), de către colectivul de specialişti coordonat de Constantin Preoteasa.

Un popor fără istorie şi fără valori
nu are nici prezent şi nici viitor
😞
fiind condamnat la dispariţie… !

Vezi interviul @ 🇷🇴
Ovidiu Slătineanu

Sustine Povestea Locurilor
🇷🇴 reBranding ROMANIA 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com