Atunci când credința creează continuitate

Mănăstirea Rupestră Șinca Veche
[ locuri de vizitat ] ICXCNIKA

Atunci când credința creează continuitate

Mănăstirea rupestră Şinca Veche

Aici, străbunii noştri ne vorbesc despre adevărata credinţă… despre 8500 de ani de continuitate. Trecutul lor devine prezentul nostru iar prezentul devine viitor. Timpul stă în loc… !

Mănăstirea rupestră Şinca Veche este un vechi lăcaş de cult ce se află la Şinca Veche, în cotul format de Munţii Făgăraş şi Perisani, la 45 de kilometri de Braşov şi la 22 de kilometri de Făgăraş. Locaşul de cult se găseşte lângă comună Şinca Veche, sub dealul Pleşu. Localitatea în sine se află în centrul ţării la 30 de kilometri nord de Zărneşti, între Cocoaşa Persanilor la nord şi podul peste pârâul Bungetu la vest.

Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”, locaşul de cult din Şinca Veche se bănuieşte că are o vechime de aproximativ 7.000 de ani şi se presupune că ar fi aparţinut aceleiaşi civilizaţii care a întemeiat “Templul Alb” din Insula Şerpilor.

A doua incăpere, de dimensiuni mai mici, adăposteste şi altarul acestui lacas. Simbolul asemanator lui Yin-Yang ( * 1.000 de ani înaintea Chinei … ) precum şi Steaua lui David dau de gandit arheologilor şi celor care studiază istoricul locului.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=951113108324566 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Hexagrama Israel
* sec. VII î.e.n.

Steaua lui David, cu denumirea ebraică מגן דוד, Maghen David, care înseamnă “Scutul lui David”, este o hexagramă alcătuită din două triunghiuri echilaterale, folosită ca simbol al evreilor și ca element emblematic la decorarea sinagogilor.

Apariția acestui simbol în iudaism nu este clară, deoarece el nu este prezent în Tanah, în Talmud sau în vreo altă sursă iudaică antică. Deși în Israel s-au găsit reprezentări ale stelei în șase colțuri, care datau din secolul VII î.e.n., prima folosire oficială a stelei lui David a avut loc la Praga, în 1354, când Carol al IV-lea, Împărat Roman le-a dat evreilor dreptul de a avea propriul lor steag. Evreii au pus pe el un simbol Magen David. În 1656, simbolul a fost gravat pe o piatră, pentru a demarca cartierul evreiesc de cele creștine din Viena.

Vezi mai mult 360 ° Hexagrama Biserica Mare Domnească (Târgoviște) 1584.
Vezi mai mult 360 ° Templul de piatră de la Șinca Veche.
Cazare 360 ° Pensiunea Moara cu Noroc / OHABA.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com