Legătura emoțională dintre om și animal…

Omul și calul
[ mărci românești ]

Legătura emoțională dintre om și animal…

Sălbatici prin natura lor…

Artă sau sport, echitaţia aduce în prim-plan şi subliniază perfect legătura sacră dintre cal şi călăreţ, om şi animal. O legatură bazată pe dragoste reciprocă, încredere şi respect, răbdare şi blândeţe.

Dacă sportul presupune determinare şi sacrificii, echitaţia este o artă în sine care necesită în special curaj, talent şi multă afecţiune. A călari, dincolo de a fi exerciţiu fizic, înseamnă gimnastică a minţii şi a caracterului, căci calul este o forţă impresionantă ce se desfăşoară cu o eleganţă şi o maiestuozitate desăvârşită, şi impune câştigarea dragostei şi a respectului.

Strânsa legătură dintre cal şi călăreţ este una sacră, construită în timp ce arăţi grijă şi atenţie animalului, atunci când îl cureţi, îl hrăneşti, îl călăreşti şi îi vorbeşti. O astfel de legatură profundă determină calul să dea ce este mai bun în el pentru călăreţul său, să-i fie loial şi să-i fie cel mai bun terapeut, căci o singură secundă de conectare reală cu el îţi schimbă radical sufletul.

El va fi oglinda ta. În relaţia ta cu el, ceva din tine se oglindeşte mereu. Vei învăţa multe despre tine şi caracterul tău, ascunse privirii tale conştiente de până acum. Atunci când unui om i se cere să interacţioneze cu un cal, acesta simte, imediat şi inconştient, forma de limbaj corporal care exprimă dragoste sau frică… această identificare a emoţiilor creează o conştientizare de sine reală şi astfel duce la o vindecare emoţională profundă…

Caii o abilitate unică de a interacţiona cu oamenii…

Dacă la baza unei relaţii între om şi câine stă parteneriatul, unde câinele recunoaşte clar şeful şi este recunoscător furnizorului de mâncare, la baza relaţiei dintre cal şi om este respectul. Calul nu respectă omul pentru că îi dă de mâncare, ci pentru că se simte în siguranţă cu el. Astfel, caii nu pot fi manipulaţi, supuşi sau dominaţi, deoarece ei nu asociază furnizorul de mâncare cu o persoană demnă de respect.

Respectul este sentimentul de bază care îl va determina să acorde încredere şi să aibă dorinţa de a urma, de a fi în preajma omului. Motivatorul numărul unu al calului în orice situaţie este supravieţuirea. Iar acest lucru este întotdeauna însoţit de un anume sentiment de frică. Dacă omul face ceva care să cauzeze unui cal durere fizică sau emoţională, acest lucru creează imediat frică. Deci, cuvântul cheie în câştigarea respectului, este siguranţa. De sine, în special. Când calul simte anxietate sau tensiune, îşi pierde încrederea în capacitatea călăreţului de a conduce. Se va simți inconfortabil şi va deveni rezistent şi defensiv.

Pentru a călări şi a avea o relaţie bună cu calul, e nevoie să fii fericit, relaxat şi încrezător. Trebuie să fii complet în moment, prezent alături de cal. Să fii “on horse time.”

Dacă în prezenţa altor oameni ne putem ascunde emoţiile negative, acţionând ca şi cum ne simţim fericiţi şi relaxaţi, în momentul în care interacţionăm cu un cal, nu vom putea face niciodată acest lucru. Aceste animale nobile cu o voinţă de fier, au abilitatea de a citi cu acurateţe maximă nu doar comportamentul celorlalţi, dar şi intenţiile lor ascunse, şi asta îi oferă expertiza psihologică de oglindire a celui mai dăruit terapeut.

Vei şti când îţi dă atenție, pentru că un cal întotdeauna ascultă în aceeaşi direcţie în care priveşte. Şi te va atinge repetat pentru că simțul lor tactil este cel mai dezvoltat, având cel mai mare impact în interacţiunea cu oamenii. Acest simţ tactil, această sensibilitate la sentimentul fizic şi limbajul corpului constituie baza comunicării ecvine.

Pentru a înţelege caii, abilitatea lor unică de a interacţiona cu oamenii, precum şi puterea extraordinară de a vindeca pe cei împovăraţi cu diferite răni emoţionale, trebuie să îi abordăm cu multă înţelegere. Sălbatici prin natura lor, totuşi caii au fost domesticiţi pentru binele oamenilor. Iar în relaţia cu aceste animale extraordinare este nevoie de pasiune şi perseverenţă, dar mai ales de dragoste şi respect. Numai aşa calul va răsplăti toate eforturile arătând ataşament, şi astfel devenind un partener de încredere pe viaţă, un partener ce va realiza totul din plăcere, nu din teama de pedepse sau ameninţări.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1026982694107266 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

360 °

Drumeție călare la Troița momârlanilor.
Monografia etnografică a Ținutului Momârlanilor.
Viața la sat… veșnicia s-a născut la sat.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com