Băutorii de lapte din vremurile imemoriale…

{ 4-70 d.Chr. }
[ mărci românești ]

Băutorii de lapte din vremurile imemoriale…

Vremuri imemoriale…

Încă din vremurile imemoriale, înțelepții au considerat că aceste ținuturi { Dio Geția } sunt încărcate de spiritualitate… transhumanță! Lucius Iunius Moderatus Columella (4-70 d.Chr.) scrie în lucrarea De Re Rustica (Despre agricultură, vol. VII-2) despre abundenţa în lapte şi grâne a geţilor, o realitate statornicită din vremuri imemoriale, caracteristică neamului românesc de astăzi:

Apoi [oile] nu numai că-i satură pe ţărani prin belşugul brânzei şi al laptelui, ci acoperă şi mesele bogaţilor cu mâncăruri numeroase şi plăcute. Iar unor neamuri lipsite de grâu le procură toată hrana, de aceea cei mai mulţi dintre nomazi şi dintre geţi se numesc «băutori de lapte»”.

Lumea sacrului…

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai…

Miorița – Izvorul nemuririi este o lucrare scrisă de autorul Victor Ravini publicată după analiza a 973 de variante culese din popor. Miorița a fost culeasă în multe variante ca un colind, legată fiind de o mare sărbătoare din vechea religie a geților, iar Alecu Russo a auzit-o cântată în Mănăstirea Soveja unde era deținut politic. Din diferitele variante ale Mioriței puse în lucrare, rezultă valoarea de excepție a creației anonimilor păstori carpatini pentru adevărata noastră cultură identitară. Trebuie lămurită semantica celor două cuvinte cheie ale creației * oaia tânără și ciobanul…

Din colind religios, Miorița a ajuns și cântec bătrânesc, apoi baladă, iar multe elemente din conținutul ei nu mai puteau și nu mai pot fi înțelese, fiindcă sunt rupte de lumea sacrului… pe-un picior de plai, pe-o gură de rai… Miorița, cuvântul cheie al creației!

360 °

Salvarea Fermei Ţărăneşti!
Cotroana, coliba străveche a ciobanului

Material video, Petrea Marius, Albești, Bistrița Năsăud, producator autohton.
Susține micii întreprinzători din zona rurală!
Consumă produse românești. CONTACT: 0754976503.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com