Timișoara, Temišvar, Temeschburg, Temesvár

Living Heritage
[ strategie turism ]

Timișoara, Temišvar, Temeschburg, Temesvár

Living Heritage

Numărul sârbilor care locuiesc în Timiș depășește 10.000. Cei mai mulți dintre aceștia sunt localizați în Timișoara și în localitățile din apropierea graniței cu vecinii din vest. Și mulți germani trăiesc în localitățile timișene. Astfel, peste 8.500 de etnici germani trăiesc în județul Timiș…

Sursă: recesământ Timiș / Timișoara, 2013.

„Putem spune despre acest ‪‎patrimoniu‬ că există, este ascuns şi trebuie să devenim conştienţi că trebuie să-l valorificăm. Putem deveni mândri că-l avem.”

Prof. Dr. Otilia Hedeșan
Universitatea de Vest Timişoara.

Cum valorificăm patrimoniul?

3 țări, 6 culturi, o singură călătorie…
@ agenția de turism ULTRAMARIN Timișoara

Euroregiunea DKMT (română Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, maghiară Duna-Körös-Maros-Tisza, sârbă: Dunav-Kriš-Moriš-Tisa sau Дунав-Криш-Мориш-Тиса) este o regiune europeană de colaborare transfrontalieră, înființată în 1997, între România, Ungaria si Serbia. Cel mai mare oraș este municipiul Timișoara.

În componența ei intră:

Județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș din România;
Județele Bács-Kiskun, Bichiș, Ciongrad, Jász-Nagykun-Szolnok din Ungaria;
Provincia autonomă Voivodina din Serbia.

Din datele preluate de la INS remarcăm un aspect interesant: turiştii nu stau prea mult în Timişoara. Astfel, durata medie de cazare este de doar 2 zile. De ce? Te las pe tine cititorule să tragi concluziile, nu intrăm în detalii despre tipologia de turist… pentru afaceri, intern sau incoming.

Astăzi, scopul articolului este unul diferit… vrem să îți prezentăm conceptul nostru de la IMEX America 2016, concept în care o să regăsești și latura despre Timișoara și turismul regional / regiunea DKMT. ENJOY!

IMEX America PDF: Experience the REAL Story of DRACULA.

360 ° Sanctuarul de la Parța, Muzeul Catedralei Mitropolitane TimişoaraBanatul Montan.
Sursă schiță Timișoara: darastean.com.

Timișoara 2021 Cultural Capital ROMANIA OLD EUROPE

Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro