Acolo unde începe Țara Moților

Munții Metaliferi 🐑 Comuna Balșa 🐑 Satul Techerău
Povestea HUNEDOAREI

Acolo unde începe Țara Moților

Legenda Urieșilor

Din Țara Moților 💙💛❤️
spre 🐑 Ținutul Momârlanilor 🐑

La Balșa, în județul Hunedoara, bătrânii spun și astăzi legenda uriașilor care ar fi trăit în acea zonă cu mii de ani în urmă. Uriașii sunt parte a unei povești universale; o poveste cu accente diferite, în funcție de regiunea în care o întâlnim.

Urieșii din Apuseni însă nu sunt unici. Mai sunt uriași și în Caucaz. În 2008, la mii de kilometri depărtare de Balșa, în Georgia, o echipă multidisciplinară a plecat într-o expediție, în încercarea de a desluși misterele unei legende despre urieșii din zona munților Cauzaz. Aflăm detalii despre acea expediție de la jurnalista care i-a însoțit pe specialiști.

Vezi mai mult la 360 °

🇷🇴 România MEGALITICĂ 🇷🇴
♦ Urieşi ۞ Pelasgi 🐑 Momârlani 🐑




🇷🇴 reBranding ROMANIA 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com