Tezaurul de la ✨ Hinova ✨

Mărgelele octaedrice ✨ 9.639 de piese

Mărgelele octaedrice
✨ Tezaurul Hinova ✨

6000 de ani ✨ 9.639 piese ✨ 5 kg

Tezaurul de la Hinova a fost descoperit în anul 1980, în localitatea mehedinţeană Hinova, şi este format din peste 9.639 piese. Cântăreşte cinci kilograme şi este cel mai mare tezaur preistoric descoperit în România.

Descoperit în ziua de 30 iulie 1980 de un colectiv de arheologi de la Muzeul „Porţile de Fier” din Drobeta Turnu-Severin, Tezaurul de la Hinova, a fost găsit la o adâncime de 1,30 m., într-un vas ceramic preistoric având forma bitronconică, înalt de 17 cm. În interiorul vasului se afla un tezaur, alcătuit din obiecte de podoabă din aur, fragmente, sârme şi gheme de sârme din aur folosite ca materie primă şi o brăţară din bronz. Pe baza vasului din ceramică şi a tipologiei pieselor ce compuneau tezaurul, caracteristice civilizaţiei tracilor carpato-dunăreni de la începutul primei epoci a fierului, acesta a fost datat în secolul al XII-lea î. Hr.

Îngroparea sa după această dată, poate fi pusă în legătură cu evenimentele convulsive din ultimul sfert al secolului al XII-lea î. Hr., cunoscute sub denumirea de marile migraţii egeene.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1032448813560654 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=5px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

H A L L S T A T T

Prima epocă a fierului se împarte într-o perioadă timpurie cuprinzând două faze numite Hallstatt A şi Hallstatt B, într-o perioadă mijlocie sau Hallstatt C şi alta târzie denumită Hallstatt D.

Ca durată, prima epocă a fierului de pe teritoriul României începe aproximativ pe la jumătatea secolului al XII-lea (1150) î.Hr. şi ia sfârşit în regiunile de la sud de Carpaţi şi în Dobrogea pe la 450 î.Hr. Cronologia aceasta absolută a întregii epoci şi a fiecărei perioade sau subperioade în parte se stabileşte în raport cu momentul încheierii epocii bronzului şi cel al începutului celei de-a doua epoci a fierului.

360 °

Peste 🇷🇴 6000 de ani 🇷🇴
de istorie a aurului 💙💛❤




🇷🇴 reBranding ROMANIA 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.