2.860 de kilometri în 89 de zile

@ Avram Iancu
Ardeal

2.860 de kilometri în 89 de zile

Din seria ‘Oameni care ne inspiră‘.

Probabil puţini români au auzit de înotătorul român Avram Iancu, cel care a reuşit până în acest moment două performanţe formidabile. Mai întâi, la 30 august 2016 el a reuşit să traverseze Canalul Mânecii fără a avea echipament de neopren. A parcurs atunci distanţa de 62 de kilometri în aproximativ 18 ore.

Apoi, în acest an în perioada 20 iunie – 16 septembrie, sportivul din Petroşani a străbătut fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, de data aceasta fără costum de protecţie şi fără materiale ajutătoare. Distanţa parcursă în total: 2.860 de kilometri!

România poate da „Omul anului 2017“!

„Eu nu mai pot să fac nimic. Ce am putut eu să fac a fost să dau din mâini de MILIOANE de ori pentru a străbate întregul curs al Dunării, doar în slip, fără protecție termică, pentru a realiza această premieră mondială care a condus la această prestigioasă nominalizare. Acum vă rog să dați și voi din mâini. Da, dragi compatrioți, mingea este la voi în teren și doar de voi depinde felul în care punem România pe hartă. Întotdeauna am zis că nimic măreț nu se realizează ușor, că nimic măreț nu se poate realiza de unul singur și că… doar ÎMPREUNĂ SUNTEM puternici. Da, suntem în fața unui altfel de test de solidaritate, de unitate națională, în urma căruia putem să fim cu toții mândri. Eu vă invit să participați la acest test și să arătăm încă odată, lumii întregi, forța ADN-ului românesc în care cred cu tărie.”

Cea de-a doua performanţă i-a adus lui Avram Iancu o nominalizare la titlul de „Omul anului“, distincţie ce va fi acordată la 1 ianuarie 2018 de către WOWSA.

Vezi mai mult despre cum poți să-l ajuţi pe AVRAM: World Open Water Swimming Association.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com