P⊕vestea Carașului

... în Zig ZAG: ultimul loc în Europa!
Banat

P⊕vestea Carașului

Ultimul loc în Europa

Cascada Bigăr, locul 1 în clasamentul 8 cascade unice în lume realizat de către the World Geography. România, ultimul loc în Europa – pondere turism în PIB. De ce?

P⊕vestea Carașului în Zig ZAG

Din punct de vedere natural, relieful se caracterizează printr-o mare varietate — munţi (65.4%), depresiuni (16,5%), dealuri (10,8%) şi câmpii (7,3%), însumând altitudini ce cresc de la vest spre est, altitudinea maximă de 2192 m fiind înregistrată în MunţiiŢarcu.

Cadrul natural al judeţului Caraş-Severin oferă un potenţial deosebit, de la fenomenele carstice (numeroase peşteri cum ar fi: Comarnic, Buhui, Popovăţ, cascadele Beuşniţei, cheile Nerei) până la peisaje sălbatice din Munţii Almăjului, spectaculoase (Defileul Dunării) sau unice, cum ar fi peisajele carstice sau glaciare din Munţii Ţarcu, Godeanu şi Cerna.

Lindenfeld, satul părăsit…

Potenţial în Zig ZAG

INS 2006 – 2011: evoluţia capacităţii de cazare existentă în Caraş-Severin înregistrează o scădere de 5,4%. În perioada 2005-2011, durata medie de şedere scade în judeţul Caraş-Severin (6,8 zile în 2005 la 5,1 în 2011). La nivelul judeţelor, numărul de înnoptări în perioada 2005-2011 scade în judeţul Caraş-Severin cu 26,8%. De ce?

Natura separată de istorie
nu poate să intre în competiţie
cu Elveţia, Croaţia…
Daniel Roșca

Zig Zag prin Caraș Severin

Descoperă frumusețea județului Caraș Severin! <3

Posted by Zig Zag prin Romania on Thursday, September 6, 2018

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro