Livada BIO din Muntele Mic

& afinele de pe vârful Oboroca [ elixir ]

Cătina și afinele de pe vârful Oboroca…

Totul a început din dorința de a da un suc natural copilului meu care atunci începea diversificarea alimentației. Am citit etichetele sucurilor din comerț și atunci mi-am dat seama că intenția tuturor este de a face bani și nu de a oferi ceva sănătos așa că am hotărât să îmi iau o instalație home use din Germania. Din cauză că trebuiau folosite cantități foarte mari de fructe, am început să dau și prietenilor mei din sucul făcut și am văzut că era foarte apreciat de către aceștia.

Odată cu start up nation, am hotărât împreună cu un prieten să luăm o instalație profesională și să încercăm să dezvoltăm acest hobby al meu mai ales că acum aveam 5 ani de experiență în spate.

În locul în care puțini mai au curaj să facă ceva… noi am hotărât să investim, să folosim resursele locale și să dezvoltăm locuri de muncă, atât cât ne permiteam. Așa că astfel a luat naștere ELIXIR, sucul natural și terapeutic 100% făcut în inima Daciei… merele se cumpără dintr-o livadă bio din Muntele Mic și din Valea Jiului, sfecla este de la Paroșeni iar cătina și afinele de pe vârful Oboroca din Lupeni:

Elixir

Rețeta este proprie, făcută din experiența mea de nutriționist în scop terapeutic, deoarece aceste ingrediente puternice întăresc sistemul imunitar și sunt antioxidanți. Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele. În fructele coapte conținutul depășește 400–800 mg la 100 g suc proaspăt. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloză, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpă de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu, uleiuri complexe. Fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană, modificând favorabil flora patogenă intestinală.

Se recomandă în: diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice și oftalmologie, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde.

Sfecla roşie nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. Găsim în ea tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie. Deci ,uite de ce este atât de puternic acest suc! În plus, sucul conține fibre și pulpă, astfel zaharurile din suc se pot asimila mai ușor și nu duc la îngrășare ca sucurile din comerț.

Sucul este presat la rece și NU din concentrat că majoritatea sucurilor de pe piață, fără niciun adaos de zahăr, coloranți sau conservanți,100% natural ceea ce nu prea se mai găsește în comerț în ziua de azi. În plus, în perioada fabricării sucului, clienții sunt invitați să vadă pe viu cum se produce și să cumpere proaspăt, arătând faptul că totul este natural și transparent în procesul nostru de producție. Nu știu să mai existe o firmă care să facă acest lucru. Pe viitor vom face și alte sortimente, unul fiind special pentru diabetici, o premieră pentru țara noastră. Sucul este ambalat la temperatura de 74 grade astfel încât să nu se distrugă niciun element din compoziția lui precum la sucurile pasteurizate sau la cele UHT, este pus în pungi de 3 l, apoi în cutii, termenul de valabilitate fiind de 2 săptămâni după ce este deschis sau 1 an de la data fabricației dacă nu este deschis. Florin Govor – Vulcan – Valea JIULUI – Hunedoara.

Susține micii întreprinzători!
Florin poate fi contactat la numărul
de telefon 0723149273 sau pe pagina de FB Elixir.

În etapa a doua de maturitate a conceptului P⊕vestea Locurilor mergem mai departe cu experiența locului la 360 de grade spre experiența produselor locale – tradiționale. Sintetizând, transferul de la industria grea – la industria ușoară – turism, meșteșugari – mici producători locali. Rețeaua de unități de cazare pe care o dezvoltăm o să devină principalul distribuitor al acestor produse 100% naturale.

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.