Mănăstirea Caraiman

Crucea de pe Caraiman
ICXCNIKA

Mănăstirea Caraiman

Bușteni, Prahova, la poalele masivului Caraiman.

Crucea de pe Caraiman străjuiește poteca ce duce spre mănăstire. Mergând parcă pe ascuns, pe sub coroanele întunecate ale brazilor, ajungi, în cele din urmă, într-o oază de lumină, masivul Caraiman ivindu-se în toată splendoarea lui. La poalele Caraimanului, unde străluceşte crucea cu acelaşi nume, Părintele Gherontie Puiu a întemeiat în 1998 obştea călugărească al cărei nume îl poartă pe cel al masivului şi al crucii care mângâiie bolta cerului senin.

Povestea părintelui este una impresionantă. Născut la Pașcani în 1933, a fost aruncat de moașă, pentru că l-a crezut mort. L-a găsit întâmplător o femeie care trecea prin zonă. La 20 de ani, Gherontie a luat calea mănăstirii Neamț.

În 1959, părintele Gherontie a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru nesupunere. A ajuns în cel mai rău loc din România, lagărul de exterminare de la Periprava. Însă Dumnezeu l-a ajutat să evadeaze și a trăit 10 ani ascuns într-o grotă din Munții Bucegi.

După revoluție, s-a întors la mănăstirea Neamț, dar a suferit un accident vascular și a rămas paralizat. În timp ce era la spital, avea să se întâmple prima minune din viața lui…

Credincioșii îl considerau pe părintele Gherontie, ctitorul mănăstirii Caraiman, un adevărat sfânt.

După revoluție, paralizat de un accident vascular, părintele a început să meargă din nou. Părintele le-a spus că Maica Domnului i s-a arătat în vis și l-a îndemnat să ridice mănăstirea Caraiman. Acum, după 81 de ani trăiți pe acest pământ, călugărul își doarme somnul de veci în curtea acestui lăcaș.

Rămâi alături de noi în turul virtual
al Bisericilor şi Mănăstirilor Româneşti * album foto

360 ° De la Mănăstirea Caraiman la KOGAIONON, muntele sacru al geţilor!

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1376064365837882 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]
Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com