Biserica din Drăgănescu

“Păcatele se înregistrează în codul genetic al fiecăruia.” Arsenie Boca
ICXCNIKA Muntenia

Biserica din Drăgănescu

Testamentul lui Zian Boca

Zian Boca “Cât asculți de Dumnezeu
atât ascultă și Dumnezeu de tine
.”

Pisania bisericii din Drăgănescu mărturisește următoarele: „Această sfântă Biserică, cu hramul Sfântul Nicolae, din satul Drăgănescu, s-a zidit din temelie în anul 1870, de către Petru Dănescu și Ion Dumitrescu, biserica veche de lemn fiind luată de apele Argeșului, cu cimitir cu tot, la o revărsare din anul 1866, când a fost construit și podul peste noul curs al răului.

Supraomul (Der Ubermensch)

Nietzsche – critic al creştinismului. Semnificaţia sintagmei “Dumnezeu a murit”. Discursul critic, desfăşurat de Nietzsche, la adresa creştinismului este o dimensiune a efortului său teoretic de reevaluare a valorilor. Vechea religiei iudaică a intrat într-un moment dat al istoriei sale într-un proces de “denaturalizare a valorilor naturale” din care s-a născut creştinismul ca religie promotoare a unor valori prin excelență ne sau antinaturale.

Creştinismul, în umilinţă, este după opinia lui Nietzsche încercarea sclavilor și a celor slabi de a impune tuturor, valorile lor. Mulţimea. Masa exemplarelor nereuşite ale naturii invadează morala cu valorile sale care îi priesc ei: cu iubirea aproapelui, cu mila etc. Creştinismul ar fi voinţa de putere a celor slabi, care-i aliază ca să-i submineze pe cei tari, inoculându-le acestora etica umilinţei. Filosoful german afirma că datoria omului inteligent şi liber este de a-şi scoate din minte şi din conştiinţă ideea de Dumnezeu, pentru că Dumnezeul este ostil naturii umane. Fiecare pas pe care-l facem în această direcţie reprezintă o victorie prin care strivim divinitatea. Umanitatea trebuie să vadă că Dumnezeu este duşmanul ei.

În concepţia lui Nietzsche creştinismul a ajuns la sfârşit. Nihilismul câştiga tot mai mult teren. Este vidul care ia naştere când valorile creştine se află în disoluţie. De la Copernic, omul se îndreaptă într-o viteză ameţitoare de la centru înspre nimic. Şi-a pierdut punctul central, l-a ucis pe Dumnezeu. „Dumnezeu a murit”.

Testamentul lui ZIAN

A slujit la Sâmbăta de Sus, a mucenicit la Canal, s-a sfârşit la Sinaia şi îl găseşti acum în Ţara Haţegului, la Prislopul său iubit. A ajutat de viu şi ajută de după moarte. Mărturia sa, pictată un deceniu şi jumătate, o găseşti la 25 de kilometri de Bucureşti. Un om cât o lume de sfinţi şi o biserică cât o mie de catedrale. Biserica din Drăgănescu, pictată de marele duhovnic român Arsenia Boca, o bisericuță mică, cu o pictură cât pentru o catedrală națională…

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com