Defileul JIULUI

Cea mai spectaculoasă cale ferată din România!
[ mărci românești ]

Defileul JIULUI

360 ° pe Defileul JIULUI
@ SKY RENT A CAR

Versanți care se ridică amețitor de ambele părți…

Între Munții Vâlcan și Parâng se desfășoară Defileul JIULUI, parcurs de șosea și o cale ferată care trece prin zeci de tunele și peste multe poduri. Defileul începe la nord de localitatea Bumbești (aflată la miazăzi) și continuă către miazănoapte, contorsionându-se în permanență până în dreptul localității Livezeni, aflată la sud de Petroșani (înainte de confluența cu Jiul de Vest).

Aproximativ la mijlocul defileului se află Trecătoarea prin Munții de Piatră, Mănăstirea Lainici, din apropierea căreia sunt căi de acces marcate către Munții Vâlcan (pe la schitul Locurele) și Parâng.

Calea ferată și șoseaua trec, nu neapărat împreună, ba pe un mal ba pe altul al Jiului. Pe șoseaua din defileu sunt foarte puține locuri unde se pot face depășiri în siguranță. De la nivelul șoselei sau căii ferate vedem zbuciumul apei care trece prin defileu… versanții care se ridică amețitor de ambele părți și din când în când, partea lor superioară, cu înălțimi alpine.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1029321957206673 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

39 de tuneluri, 35 de poduri
şi viaducte, 31 de kilometri…

Cea mai spectaculoasă cale ferată din România!

Calea ferată din Defileul Jiului este cea mai complexă şi dificilă lucrare feroviară din România.

Calea ferată Bumbeşti-Livezeni uneşte Oltenia şi Ardealul, fiind singura legătură între cele două regiuni. Pe lângă importanţa capitală în transportul feroviar, calea ferată dintre cele două staţii din judeţele Gorj (Bumbeşti) şi Hunedoara (Livezeni) străbate Defileul Jiului şi oferă privelişti spectaculoase. În plus, reprezintă un monument al tehnicii româneşti, fiind cea mai complexă şi dificilă rută feroviară construită în România. Troița Neamului Românesc * Coloana Infinitului, a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe Defileul Jiului.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1189133654522509 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Cea mai bună experiență
de condus din România!

220 de kilometri de adrenalină!

Vizitează Defileul JIULUI… Valea Jiului, un areal unic de 50 de kilometri lungime şi 25 lăţime de pădure, cel mai curat aer din România… cea mai bună experiență de condus din România!

Cazare 360 ° Cabana SKY, a new way of LIFE!

© foto Andrei Ştirbu * Ică Giurgiu, romania-travel-guide.com, roturism-info.ro.
P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de companii românești * SKY RENT A CAR.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com