[ teambuilding ] în locul de naștere al poporului român.

[ oaspeți speciali: Ramona Roșulescu, Dumitru Gălățan & Avram Iancu ]
[ c i r c u i t e ]

[ teambuilding ] în locul de naștere al poporului român.

ZIUA 1 / JOI

[ contact ]

ORA 14:00 Plecare: din Bucuresti, CLUJ, Timișoara, de la sediul companiei tale. 2 Opel VIVARO 8+1.
ORA 18:00 Defileul Jiului: Versanți care se ridică amețitor de ambele părți… De la nivelul șoselei sau căii ferate vedem zbuciumul apei care trece prin defileu… versanții care se ridică amețitor de ambele părți și din când în când, partea lor superioară, cu înălțimi alpine:

ORA 18:30 / 30 de minute popas Mănăstirea Lainici: Mănăstirea Lainici, situată în defileul Jiului, județul Gorj la 32 de kilometri de Târgu-Jiu și la 25 de kilometri de Petroșani… începând cu perioada interbelică, s-a construit și linia ferată Bumbești-Jiu – Livezeni având 38 de tuneluri.

Până în 1880, trecătoarea principală între Oltenia și Ardeal, din zona Gorj și Hunedoara, era Pasul Vulcan, drumul lui Mihai Viteazul, pe acolo pe unde a trecut domnitorul Țării Românești, în anul 1600, când a unit pentru prima dată Principatele Române. Se pornea din Turcinești, se trecea prin Schela, Arsuri, Pasul Vulcan, la o altitudine de 1621 m, și se cobora în Vulcan, Paroșeni, Valea Jiului. Mănăstirea Lainici era izolată total. Se ajungea foarte greu aici pe cărări, pe marginea albiei Jiului. “trecătoarea prin munţi de piatră”.

ORA 20:00 check in Petrosani: companii mici, CABANA SKY, Pensiunea RETEZAT, Casele de VIS din Parâng:

Companii mari, Complex Casa de VIS, Castelul de VIS:

ORA 21:00 Cină specială / meniu tradițional românesc: oaspete special Dumitru Gălățan, despre monografia etnografică a Ținutului Momârlanilor.

Bine ați venit în LOCUL DE NAȘTERE AL POPORULUI ROMÂN.

ZIUA 2 / VINERI

[ contact ]

ORA 07:30 / 09:00 Mic Dejun
ORA 09:00 / 11:00 Training / modul 1 @ B2B Strategy™.
ORA 11:30 / 13:30 Plimbare cu telescaunul: spre Parângul Mic din curtea hotelului, ghid autorizat.

ORA 13:30 / 15:30 Prânz
ORA 15:30 / 19:30 Parcul de Aventură Părăul Negru

ORA 21:00 / 22:00 Cină, oaspete special AVRAM IANCU: discurs motivațional „TOTUL ESTE POSIBIL / ECHIPA ESTE UN SPIRIT”. Probabil puţini români au auzit de înotătorul român Avram Iancu, cel care a reuşit până în acest moment două performanţe formidabile.

Mai întâi, la 30 august 2016 el a reuşit să traverseze Canalul Mânecii fără a avea echipament de neopren. A parcurs atunci distanţa de 62 de kilometri în aproximativ 18 ore. Apoi, în 2017 în perioada 20 iunie – 16 septembrie, sportivul din Petroşani a străbătut fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, de data aceasta fără costum de protecţie şi fără materiale ajutătoare. Distanţa parcursă în total: 2.860 de kilometri!

ZIUA 3 / SÂMBĂTĂ

[ contact ]

ORA 07:30 / 09:00 Mic Dejun
ORA 09:00 / 19:30 Vizită în LOCUL DE NAȘTERE AL POPORULUI ROMÂN. HUNEDOARA. Traseu: Petroșani Hotel RUSU / Cabana SKY – Peștera Bolii, Biserica Densuș, Sarmizegetusa REGIA, Castelul Huniazilor, Cetatea DEVA – Petroșani Hotel RUSU / Cabana SKY. 2 Opel VIVARO 8+1.

09:30 / 10:00 Peștera Bolii / legendele locului / ghid autorizat: te invităm la o călătorie în interiorul Peșterii Bolii și în același timp într-o incursiune în timp prin legendele locului despre geții agățați aidoma vulturilor pe piscuri greu de cucerit… despre tainicul Zamolxe, puternicul Burebista și bastionul principal de apărare al măreței capitale getice Samizegetusa Regia:

11:00 / 11:30 Biserica Densuș: cea mai veche biserică din lume în care se slujește! Secolul II templu păgân închinat zeului Marte transformat în secolul III în biserică creştină. Locul de înmormântare al generalui roman Longinus:

13:00 / 14:00 Sarmizegetusa REGIA: Matriţa este o piesă extrem de complexă, ne-am dat seama de acest lucru pe măsură ce o studiam. Cercetarea ei a fost o aventură intelectuală, care ne-a purtat din spaţiul mediteraneean, în spaţiul nord pontic, la Roma şi în tot felul de locuri în care am găsit informaţii legate de acest fel de obiect.

15:30 / 17:00 Castelul Huniazilor: Castelul Corvineștilor, Corvinilor… Huniazilor din Hunedoara este unul dintre cele mai valoroase monumente ale arhitecturii medievale din România. Iancu de Hunedoara şi fiul său Matia Corvin au copilărit în castel… Iancu de Hunedoara s-a născut probabil la curtea regală şi a copilărit la Hunedoara, în castelul pe care părintele său Voicu l-a primit ca danie după naşterea lui.

Pe moşia Hunedoarei şi-a petrecut deci copilăria marele erou. A cunoscut de mic viaţa ţăranilor din acele părţi, şi-a cunoscut rudeniile, printre cnejii şi micii nobili din acele locuri, a văzut pe munţii care sţrăjuiau în zarea de miazăzi castelul părintesc focurile ce dădeau semn sinistru, în noapte, despre apropierea unor armate turceşti, a putut vedea chiar răniţii unor lupte ce s-au dat cu turcii, în părţile Haţegului, pe la 1421… + Expoziţia de tortură din Muzeul Castelul Corvinilor:

 

A post shared by ?? Daniel ROŞCA ?? (@roscadaniel) on

17:30 / 18:30 Cetatea DEVA / în limita timpului: Considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania… A fost stăpânită de voievozi, de principi, de conți şi de ducese. A fost dată în dar, vândută sau bombardată. Fiecare a lăsat ceva în urma sa… Monumentul a fost recent renovat, devenind astfel un punct important pe lista oricarui turist pasionat de frumusetile Romaniei.

* se asigură sandwich-uri la pachet. Prânz: DEVA sau SARMIZEGETUSA REGIA

ORA 20:00 / 21:00 SPA / LOUNGE.
ORA 21:00 Cină BARBEQUE + DJ / KARAOKE: o p⊕veste la un foc de tabără în curtea hotelului despre LOCUL DE NAȘTERE AL POPORULUI ROMÂN @ Ramona Roșulescu, GDDHD.

ZIUA 4 / DUMINICĂ

ORA 07:30 / 09:00 Mic Dejun
ORA 09:00 / 11:00 Training / modul 2 @ B2B Strategy™.

ORA 12:00 Check OUT
ORA 12:30 Plecare spre Bucuresti: se asigură sandwich-uri la pachet.
ORA 14:00 Târgu JIU: o scurtă vizită la Troița Neamului Românesc, Coloana Infinitului. A fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului.
ORA 18:30 / 19:00 Sosire Bucuresti.

[ contact ]

360 ° Defileul JIULUI, Mănăstirea Lainici, Cabana SKY, Hotel RUSU, Monografia etnografică a Ținutului Momârlanilor, Magia Parângului, Legătura emoțională dintre om și animal, Despre Avram IANCU, Peștera Bolii, Biserica Densuş, Matriţa de la SARMIZEGETUSA REGIA, Castelul Huniazilor, Cetatea DEVEI, Coloana Infinitului.

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com