Aproape de stele

Crucea din ♰ STRAJA ♰
[ c i r c u i t e ] ICXCNIKA

Aproape de stele

Crucea Eroilor

Pe lângă atracțiile turistice de care se bucură, Valea JIULUI este renumită și pentru încărcătura istorică și religioasă a locului. În Primul Război Mondial, pe Vârful Straja, au murit peste 800 de soldați, o parte din ei fiind înmormântați în cimitirul eroilor din Lupeni. În anul 1996 s-a aprins într-o seară lumina într-o încăpere a cabanei Montana din Straja, becul s-a ars, iar flama făcută de filament a imprimat pe sticla becului o ♰ cruce ♰ Becul a fost spart de unul dintre turiști, însă la ceva timp al doilea incident de acest fel a avut loc, o altă cruce apărând pe un alt bec. Cel de-al doilea bec a fost dus la Starețul Mănăstirii Lainici, care a spus că în acele locuri sunt oameni care au murit în primul război mondial și nu sunt îngropați creștinește.

Aşa s-a hotărât ridicarea unei cruci, în memoria eroilor neamului. Cu o înălțime de 18,6 metri și o anvergură de 9 metri, Crucea Eroilor se înalță deasupra Văii Jiului de la altitudinea de 1.485 metri. Fiind iluminată, poate fi observată în serile senine cu uşurinţă şi de pe şoseaua naţională care străbate şi uneşte toate localităţile Văii.

În 2020 #stămacasă,
vizităm România, 💙💛❤
reSTART-ăm turismul românesc!


Valea JIULUI
5 experiențe
de 5*****
Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com