Poetul grec Pindar, citându-l pe Phrenicos din Heracleea, scria despre dacii de la nordul Dunării: „Hiperboreii locuiesc în părţile îndepărtate lângă templul lui Apolo. Ei sunt cu totul nedeprinși la război și se trag, după cum spun tradiţiile, din neamul titanilor celor vechi.”
2 septembrie
31 octombrie
2018
SW!M – Sulina – Istanbul
Au fost 60 de zile! Au fost parcurși 680 de kilometri, mai mult decât estimarea inițială. La capătul cursei am înotat și Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi…
În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar și moartea. Iar România are valori! Pentru că ființa ei este milenară! Mulțumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic.
#ENERGIE
Mulțumesc echipei de suport! Victoria se datorează lor! Caiaciștii Calin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Ulise Galu. Șoferilor, Vanea Aniko Emese, Elvir Aslan. Domnului Ringo Damureanu și echipei Sindicatului Forța Legii care au fost de 4 ori alături de mine pe traseu. La Sulina la start, la Eforie Nord, în Bulgaria și la final. Merită menționați și Alin Vintilă și Răzvan Capațînă pentru logistică. Mulțumiri consulilor din Bulgaria și Turcia pt excelenta colaborare. Mulțumiri Poliției de Frontieră din România. Mulțumim Pazei de Coastă din Turcia. Super profesionalism. Mulțumesc lui Kamil Resa Alsaran, unul dintre cei mai buni înotători ai Turciei care m-a asteptat la final.
Vă mulțumesc, vouă, compatrioți, pentru urmarirea deplasării mele și pentru energia ce mi-ați dat-o prin mesajele de încurajare! Mulțumiri deosebite sponsorilor mei!
Dacă am omis pe cineva, iertare.
Trăiască România!
Avram IANCU
360 °
Avram te așteaptă în Valea JIULUI – HYPERBOREA!
La începutul erei noastre, într-un răvaș trimis conducătorului dacilor, Cotizo, poetul latin Ovidiu îl numește pe acesta și pe întregul său popor „neam scoborâtor din zei”.