Cea mai veche biserică din ţară în care se slujește!

Densuș * secolul doi
[ locuri de vizitat ] ICXCNIKA

Cea mai veche biserică din ţară în care se slujește!

Densuş, poarta de intrare dinspre nord în Ţara Haţegului.

Secolul III * ICXCNIKA

… secolul II templu păgân închinat zeului Marte transformat în secolul III în biserică creştină. Locul de înmormântare al generalui roman Longinus. Biserica a fost restaurată în anii 2003 şi 2005, prin contribuţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi a Ministerului Culturii. Din anul 1991, ea a fost propusă pentru a face parte din patrimoniul UNESCO. Cea mai veche biserică din lume în care se slujeşte, 8500 de ani de continuitate.

De plan pătrat (cca. 6 x 6 m), naosul este străpuns de un turn în jurul căruia se află un spațiu îngust acoperit cu o boltă de sprijin. Spre est se afla o adâncă absidă semicirculară, atât la interior cât și la exterior, având pe latura sudică un diaconicon de mari dimensiuni. Acoperișul întregii construcții este din plăci de piatră. Încăperi anexe au fost adăugate pe latura sudică în secolele al XIV-lea – al XV-lea.

Dezvoltă experiența turistului la 360 °.

Construită din pietre romane fasonate aduse din ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa din apropiere, biserica are o înfățișare ciudată, care nu ascunde însă amprentele stilistice ale romanicului târziu. Valoroasele fragmente de pictură murală, datând din 1443, opera unei echipe de maeștri în frunte cu Ștefan, unul din primii zugravi români cunoscuți, vădesc strânse legături stilistice cu picturile de epocă din Țara Românească.

Vezi mai mult, ICXCNIKA 360 ° Voroneț, Capela Sixtină a Estului! 5000 î. Hr. Mănăstirea Rupestră Șinca Veche. De la Mănăstirea Caraiman la SFINX. Muzeul Catedralei Mitropolitane Timişoara.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com