Pasul Vâlcan

Troianul, Traianul, sau Drumul lui Traian…

Troianul, Traianul, sau Drumul lui Traian…

* a fost construit pentru a cuceri Sarmizegetusa

… face parte din drumul care unea, acum 2000 de ani, Drobeta cu Ulpia Traiana. El a fost construit de armatele romane pentru a cuceri capitala imperiului GETIC, Sarmizegetusa. Drumul intra în Gorj pe la Cătunele, atingând Jiul la castrul de la Pinoasa, urma malul stâng al acestuia, trecând prin Pasul Vâlcan, apoi pe Valea Streiului, până la Haţeg şi ajungea la în inima imperiului.

Istoricul Alexandru Ştefulescu l-a reperat în dreptul castrului roman Bumbeşti-Jiu, urcând pe Valea Porcului. El există şi azi, fiind folosit ca drum forestier, dar la aproximativ 5-6 km de Pasul Vâlcan dispare, devenind potecă de picior…

Dezvoltă experiența turistului la 360 °.

Vezi mai mult: Muzeul PRINCIPIA * Luptele dintre geţi ( daci ) şi romani.

Vezi mai mult: Cea mai bună experiență de condus din România * 230 de kilometri de adrenalină.

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână

Website: http://povestea-locurilor.ro

1 thought on “Pasul Vâlcan

  1. Ideea dumneavoastră de a aduna laolaltă povești adevărate ale locurilor pentru toți cei ce iubesc istoria,folclorul,tradițiile și obiceiurile acestui popor greu încercat de vicisitudinile vremurilor și a locului unde se nevoiește ,mi se pare cu atât mai binevenită în acest moment când trendul celor care au văzut cum stau treburile prin alte țări e să se întoarcă la ei acasă și să-și cunoască țara exact așa cum este ea :Frumoasă,cu locuri de basm,cu oameni primitori și smeriți ,cu olari ,cu meșteri populari ,cu gospodari gata oricând să le împărtășească din stilul de viață creștin-ortodox și din bucatele pregătite pentru oaspeți de seamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *