{ măiastra }

Nadia Comăneci { Montreal 1976 }
Moldova

{ măiastra }

Degajă o forță
și o frumusețe
nepământeană…

I se spune Măiastra…

Are o formă prelungă, că și cum un vis, un fuior de fum s-a materializat și a devenit concret. Picioarele sunt lipite și cresc în sus, spre șoldurile perfect rotunjite. Apoi talia se subțiază cu o grație desăvârșită, pentru a se împlini din nou, în dreptul sânilor abia conturați. Mâinile sunt doar sugerate, dar în așa fel, încât par aripi, sunt deschise și domină aerul din față lor. Gâtul e lung, grațios. Capul este cât o mărgică. Deși primitiv modelat, pe un spațiu atât de mic, Măiastra are o mimică, te privește și îți spune ceva. Nasul e doar o ciupitură în lut. De o parte și de alta a lui te privesc două rânduri de ochi, patru găurele cât vârful acului… zeița vede mai mult decât putem vedea noi…

Totul este redus la esență…

Întregul corp este îmbrăcat spectaculos, prin incizii făcute în lutul încă moale. Linii oblice se fac și se desfac parcă sub ochii tăi, devenind triunghiuri, romburi, micro-labirinturi ce se termină în spirale minuscule, fascinante. Două cerculețe reprezintă sexul și ombilicul. Fiecare parte a corpului devine un mister, o enigmă de descifrat, un desen în sine, la care nu poți decât să meditezi. La gât, câteva linii rotunjite și câteva puncte reprezintă un medalion pe care îl poartă zeița. Totul este atât de bine stilizat și atât de bine redus la esență, încât liniile și punctele simple, primitive, dau împreună o aură strălucitoare acestei întruchipări ce face dintr-o bucată de lut nu doar o operă fascinantă prin simplitatea ei, dar îți spune în același timp o p⊕veste.

P⊕vestea unei civilizații dispărute în urmă cu mii de ani: CUCUTENI.

Pentru prima oară
lumea a cunoscut perfecțiunea…

Nadia Elena Comăneci (12 noiembrie 1961, Onești, România) prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

„Zeița de la Montreal” vs
{ măiastra } … reputație!

Împreună am analizat performanța vampirului… 0,35% pondere turism în cifra de afaceri a județului Brașov… am conștientizat că atributele negative nu pot să ne ajute pe noi ca și nație pentru că blochează la nivel subliminal potențialul turist.

Am învățat lecția domnitor / voievod vs vampir… acum mergem mai departe. Dacă împreună trebuie să folosim valul de notorietate creat de Bram Stoker… Hollywood pentru a schimba percepția despre România în cazul Nadia Comăneci, născută în Onești, Bacău, în arealul Culturii și Civilizației CUCUTENI, procesul tehnic este mult mai simplu.

Efectiv printr-o singură reclamă putem să transferăm notorietatea pozitivă a Nadiei spre „Zeița Mamă din Cultura CUCUTENI”, o cultură care poate să anuleze toată percepția negativă despre noi ca și nație. Te invit să retrăiești clipa când pentru prima oară lumea a cunoscut perfecțiunea… Montreal 1976 și te rog să te concentrezi pe momentul desprinderii de pe bară…

România, Ținutul ZEIȚEI!
Cucuteni, prima formă de artă din lume!

Drawing ΔRT by Andrei George Croitoru

Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro