Festivalul Frăția LUPILOR

{ 29 iunie - 1 iulie 2018 Costești }
[ weekend de p⊕veste ]

Festivalul Frăția LUPILOR

Unirea triburilor getice (dacice)!

Capadocianul Strabon scrie în lucrarea Geografia, despre lumea din imperiu și din împrejurimi, ajungând până la noi informații despre geţi şi mato-ul (conducătorul) lor:

Boerebistas, bărbat get, luând conducerea neamului său, a ridicat pe oamenii aceștia ticăloșiți de nesfârșitele războaie și i-a îndreptat prin abstinență, sobrietate și ascultare de porunci, așa încât, în câțiva ani, a întemeiat o mare stăpânire și a supus geților cea mai mare parte din populațiile vecine; ba a ajuns să fie temut chiar și de romani pentru că trecea Istrul fără frică, prădând Tracia până în Macedonia și Iliria, iar pe celți, cei ce se amestecaseră cu tracii și cu ilirii, i-a pustiit cu totul, iar pe boii de sub conducerea lui Critasiros, precum și pe taurisci, i-a nimicit cu desăvârșire… ”

Războinicii geți nu dorm niciodată!

Una dintre iscoadele noastre a reușit să evadeze din mâinile romanilor raportând că Traian împreună cu legiunile sale sunt la malul Dunării. Rănit în urma confruntării cu cei doi romani, dacul nostru încearcă cu ultimele puteri să ajungă la curtea Regelui să îl avertizeze de pericolul iminent.

Regele nostru simțind pericolul ne-a ordonat organizarea unei ofensive la Tapae pentru respingerea legiunilor romane dinspre Banat… Festivalul Frăția LUPILOR!

Costești, Hunedoara, 29 iunie – 1 iulie 2018. Trupe: Phoenix, Mircea Florian, Focul Viu, Pragu’ de Sus, Wild Angels, Odyssey, AN THEOS, Nexxt Band… tot programul festivalului: vineri, sâmbătă & duminică. Te așteptăm în locul de naștere al poporului român!

Isidor din Sevilia:Roma însăşi, învingătoarea tuturor popoarelor,
a trebuit să slujească supusă şi să primească jugul triumfului getic

I S C O A D A

Una dintre iscoadele noastre ne-a raportat, dupa ce abia a scapat din mainile romanilor, ca dusmanii ne bat la porti.
Va urma…

Posted by Festivalul Fratia Lupilor on Saturday, June 9, 2018

 

I S C O A D A (partea a II)

Ranit in urma confruntarii cu cei doi romani, dacul nostru incearca cu ultimele puteri sa ajunga la curtea Regelui sa il avertizeze de pericolul iminent.

Posted by Festivalul Fratia Lupilor on Monday, June 18, 2018

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com