Plaja din TUZLA

Linişte absolută, nisip fin şi mare verde-albastră.
[ locuri de vizitat ]

Plaja din TUZLA

Plaja sălbatică din TUZLA

Apă curată, vegetație, stânci, liniște, barăci de pescari, corturi, pescăruși… libertate.

La 20 de kilometri de Constanța, plaja sălbatică de la Tuzla reuşeşte să ţină încă departe de agitaţie şi zgomot culoarea de smarald a Mării Negre şi nisipul fin cum rar mai găseşti pe litoralul românesc. Drumul este similar celui de la Corbu, unde mergi minute bune până să zăreşti la orizont linia de sfârşit a câmpului verde cu ierburi arse de soare, dincolo de care se află marea cea albastră. Prima senzaţie şi cea mai savurată este liniştea. O linişte densă de îţi pătrunde în străfundul auzului… te regăsești pe tine, refugiul de vis… tavernele pescărești.

Lângă STRĂJERUL 1900

Cel mai vechi far de pe litoralul românesc. A intrat în serviciu în anul 1900, funcţionând cu lămpi de petrol. Farul de la Tuzla a fost modernizat în anii 1946, 1957 şi 1972, iar în anul 1958 a fost electrificat. Este situat în punctul φ = 44º59’26″N, λ = 28º39’58″E şi are o lumină albă cu grup de două sclipiri, perioada 9,7 secunde, vizibilitate 20 mile marine, sector de vizibilitate 191º – 014º (183º), înălţimea luminii 62 metri, înălţimea construcţiei 44 metri.

360 °


P⊕vestea Mangaliei
Colonizarea ţărmurilor Marii Negre
Tărâmul ascuns din Dobrogea… ENISALA

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com