🦅 deasupra norilor 🦅 Cabana SKY 🦅

Masivul PARÂNG (2.405 m) Apus pe Vârful Cârja 360 °

Masivul PARÂNG

Pe acoperișul lumii 🦅🦅🦅

Accesul în masiv, implicit în staţiune, se poate face dinspre Petroşani, pe şoseaua asfaltată până la staţia de îmbarcare a telescaunului, care asigură transportul până în zona turistică a Parângului Mic. De aici se poate continua cu traseul de creastă care atinge toate vârfurile Vârful Parângul Mic – 2074 m, Vârful Cârja – 2405 m, Vârfurile: Mija, Stoienița, Mohorul și Vârful Parângul Mare – 2519 m cu posibilităti de coborâre în căldările glaciare de pe versantul Estic. În perioada de iarnă, pe lângă schi, se mai practică și alte sporturi de iarnă cum ar fi: sanie, snowboard, plimbări cu motoscuter și zbor cu parapanta. Munții Parâng ocupă o suprafață de 1100 Kmp învecinându-se la nord cu Munții Șureanu, la nord-vest cu Munții Retezat, la est cu Munții Căpățânii iar la vest sunt despărțiți de Munții Vălcan prin Defileul Jiului. Se remarcă prin piscurile de o rară frumusețe Vârful Parângul Mare – 2519 m fiind al patrulea vârf ca înălțime din România după cele 3 comasate în Munții Făgărașului (Moldoveanu 2544, Negoiu 2535, Viștea Mare 2527). Munții Parâng adăpostesc 22 de lacuri glaciare dintre care amintim: Lacul Roșiile; Lacul Gălcescu; Lacul Mija; Lacul Verde.

🦅 deasupra norilor 🦅

Refugiul de piatră – 2405 m

Cârja este un vârf montan din Masivul Parâng – Valea JIULUI, având o altitudine de 2.405 metri. Accesul pe vârf se poate face dinspre Parângul Mic (capăt telescaun) sau dinspre vârful Stoinița (sud) pe traseul de creastă. La poalele sale, înspre nord, se găsește un mic refugiu de piatră. Aici în Valea JIULUI se mai pot descoperi încă peșteri, se pot face drumeții netulburate de zgomotoasele convoaie mecanizate populate de amatorii de picnic… aerul de munte fiind un tratament natural pentru coronavirus. Se pot explora trasee montane virgine și se pot descoperi stânci pentru cățărat „necucerite” încă. Întreaga zonă este „înnobilată” de prezența ursului brun, a caprei negre, a mistrețului și a lupului.

360 °

Contact Cabana SKY
Felix ♦ 0766821321 ♦
Răsăritul din Parâng
Experiențe 🦅 la înălțime 🦅

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!



experiențe la înălțime Valea JIULUI

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.