Ultima zi din viaţa lui Mihai Viteazul

8 august 1601 🔥 Cetatea Făgăraşului

8 august 1601

MIRON SCOROBETE
Fragment din „Dacia Edenică”

Mărturisesc că descoperirea aceasta, a stemei lui Mihai Viteazul proorocită în Apocalipsă, şi încă mai de demult, din secolul VI î.Hr. de către Iezechiel, pe cât de mult m’a bucurat tot pe atât de mult m’a înfricoşat. Deşi vedeam totul cu o claritate de cristal, credincios fiind şi cu un cult absolut faţă de textul scripturistic, mă temeam să nu cad într’o interpretare greşită. Drept care, n’am dezvăluit nimănui, nici alor mei, ceea ce mi se arătase. Şi probabil că lucrurile aşa ar fi şi rămas dacă nu se întâmplau următoarele.

Într’o vară, am primit o scrisoare de la tinerii ortodocşi din Făgăraş prin care ne invitau, pe mine şi pe prietenul meu, profesorul Ioan Lazăr, prim-solist al Operei Naţionale Române din Cluj, dar şi absolvent de teologie, la o întâlnire cu ei. Evenimentul urma să se petreacă, se preciza în scrisoare, în ziua de 8 august. Am hotărât să ne ducem. Nici unul dintre noi nu mai fusese la Făgăraş (şi nici nu mai aveam să mergem a doua oară), era vară, timp frumos, cald, vreme numai bună de drumeţie, întâlnirea cu nişte tineri dornici să dialogheze cu noi nu putea fi decât agreabilă – toate aşadar ne îndemnau la drum numai că ceva mă neliniştea…

Spre ⚔️ Cetatea Făgăraşului ⚔️

Simţeam că întretăierea aceasta a timpului cu spaţiul, a datei de 8 august cu cetatea Făgăraşului, nu e întâmplătoare. Simţeam că ceva tainic leagă aceste coordonate, că le cheamă imperios să se întâlnească. Simţeam că ele a trebuit să se întretaie cândva, într’un moment esenţial, dar întâlnirea lor fusese împiedicată să aibă loc şi trebuia neapărat să se petreacă acum.

Cum simţeam aceasta cu toată puterea, mi-am scotocit toată memoria, am efectuat o adevărată percheziţie în propria memorie, pentru a afla răspunsul. Şi iată-l: Ziua de 8 august a fost ultima zi din viaţa lui Mihai Viteazul. Atunci el se pregătea să plece la Făgăraş. Îşi lăsase acolo, în cetatea întărită, să fie apăraţi de orice primejdie, pe Doamna Stanca şi pe fiul lor Nicolae. Dar aflase că Cetatea Făgăraşului a căzut ⚔️ în mâinile înrăiţilor şi ticăloşilor săi duşmani ⚔️ cele mai dragi fiinţe ale sale fiind acum expuse celui mai mare pericol şi se cer salvate neîntârziat, fapt ce îl chema într’acolo cu arzătoare grăbire. N’a mai apucat pentru că la revărsatul zorilor a fost asasinat mişeleşte. Mi se lămurea acum pe deplin de ce în 8 august şi de ce la Făgăraş. Eu trebuia să fiu acolo unde el nu mai apucase să ajungă. Timpul aflat în acea crestătură a anului nu putuse atunci să penetreze acel punct geografic şi era imperios necesar să o facă acum.

Am înţeles că Voievodul Mihai nu numai că îmi confirmă ♰ taina pecetei sale ca stemă a raiului ♰ dar mă şi dezleagă să o fac cunoscută. Neapărat în 8 august. Neapărat la Făgăraş. Aşa se face că tinerele şi entuziastele noastre gazde au fost primii cărora taina le-a fost împărtăşită…

360 °

Cum a fost construită
🇷🇴 Cetatea Făgăraşului 🇷🇴

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!

Ultima zi din viaţa lui Mihai Viteazul Strategie Turism ARDEAL Povestea Locurilor

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.