O săptămână de p⊕veste în ARDEAL!

4 locuri de vizitat neapărat în această vară...
[ c i r c u i t e ]

O săptămână de p⊕veste în ARDEAL!

4 locuri de vizitat neapărat în această vară…
… o săptămâna de p⊕veste în ARDEAL!

Templul de piatră de la Șinca Veche & Mănăstirea Rupestră Șinca Veche, Cetatea Făgăraș – la jumătatea drumului dinspre Sibiu şi Braşov, Sighișoara & povestea medievală a cetății… o poveste care atinge inima… & Valea JIULUI, cel mai curat aer din România.

Șinca Veche

Străvechea Ţară a Făgăraşului.
Undeva în Munţii Făgăraş…

Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov şi 22 de kilometri de Făgăraş. Ca să ajungi la Şinca nu este greu deloc. Până şi drumul până acolo este de o frumuseţe încântătoare, prezicând parcă o frumuseţe şi mai mare la numai doi kilometri de acest sătuc, unde dăinuieşte de mii de ani un loc plin de mister. Aici, străbunii noştri ne vorbesc despre adevărata credinţă… despre 8500 de ani de continuitate. Trecutul lor devine prezentul nostru iar prezentul devine viitor. Timpul stă în loc… 5000 î.Hr.

Cetatea Făgăraș

Construirea unui punct fortificat la Făgăraş trebuie pusă în legătură cu poziţia sa strategică – la jumătatea drumului comercial dinspre Sibiu şi Braşov şi în vecinătatea Ţării Româneşti (de a cărei istorie a fost legată), stăpânirea cetăţii dovedindu-se foarte importantă pentru voievozii şi principii Transilvaniei. Măreaţă şi impunătoare, cetatea Făgăraşului, pe care Nicolae Iorga o considera una din ,,podoabele ţării”, îşi aşteaptă liniştită ,,recunoaşterea îndrăzneţelor fapte ale trecutului”.

Sighişoara

Locul unde poți experimenta cu adevărat farmecul medievalului… Sighişoara… locul unde cuvântul „medieval” nu mai este doar un cuvânt, ci devine sentiment real. Unde vitejia, onoarea şi romantismul trezesc la viaţă boemul din tine. Locul unde eşti cu adevărat un cavaler sau o domniţă… Un loc superb care te transpune instantaneu în negura vremurilor de mult apuse!

Valea JIULUI

Valea Jiului se află în centrul unui ţinut impresionant prin frumuseţile sale naturale: Munţii Parâng, Munţii Retezat şi Parcul Naţional Defileul Jiului… un areal unic de 50 de kilometri lungime şi 25 lăţime de pădure… cel mai curat aer din România… !

O săptămână de p⊕veste în ARDEAL!

Ziua 1 București – Șinca Veche / 232 km
Ziua 2 Șinca Veche
Zilele 3 & 4 Șinca Veche – Făgăraș – Sighișoara * 106 km
Zilele 5 & 6 Valea Jiului * Sighișoara – Petroșani / 282 km
Ziua 7 Valea Jiului * Petroșani – București / 330 km

950 km ≈ 400 ron, 6 nopți de cazare ≈ 1000 ron / cuplu

Ce faci 3 zile în Valea JIULUI?

Cazare 360 °

Șinca Veche: Pensiunea Moara cu Noroc – 1873, Sighișoara: Casa Cositorarului, Valea JIULUI – Petroșani – Castelul de VIS – Iatacul Domniței sau Salonul Regelui.

Ai o pensiune? Te invităm să te listezi în circuitele noastre!

P⊕vestea 360 °

Templul de piatră de la Șinca Veche, Mănăstirea Rupestră Șinca Veche, Cetatea Făgăraș – una din podoabele ţării, Locul unde poți experimenta cu adevărat farmecul medievalului… Sighişoara, Aerul de munte din Valea JIULUI, medicament natural… !

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com