Aerul de munte, medicament natural…

[ cel mai curat aer din România ]
Ardeal

Aerul de munte, medicament natural…

Medicament natural,
oxigenare intensă…
… mărirea longevităţii!

Aerul de munte – beneficii: muntele reprezintă nu doar un subiect pentru fotografiile de vacanţă, ci şi o sursă de sănătate pentru cei bolnavi, dar şi pentru cei care vor să-şi fortifice sistemul imunitar.

Drumeţiile pe munte refac forţele şi măresc capacitatea de muncă. De aceea e recomandată o astfel de experienţă la fiecare sfârşit de săptămână, iar frumuseţea pesiajelor, indiferent de anotimp, stârneşte sentimente unice şi elimină stresul.

În munţi, la fiecare 100 de metri pe verticală, scade temperatura aerului cu cinci grade Celsius iarna şi şapte grade pe timpul verii. Presiunea atmosferică suferă aceeaşi modificare, fiind cu 10-12 centimetri coloană de mercur mai mică la fiecare 100 de metri. La aceste schimbări se adaugă complexul de factori biometeorologici format de radiaţiile solare, mişcarea aerului şi vegetaţie care influenţează pozitiv corpul uman, mărind speranţa de viaţă a celor care merg frecvent pe munte… mărirea longevităţii.

Mirosul specific pădurilor de conifere, provenit de la substanţele din vegetaţie (fitoncide) care au rolul de a o proteja, este extrem de benefic pentru sănătate. Aerul este încărcat cu medicamente datorită fitoncidelor, iar persoanele bolnave îşi revin cu văzând cu ochii atunci când ajung la munte şi inspiră aerul care are darul de a combate bacteriile, virusurile sau ciupercile parazite. Aerul din preajma fîneţelor şi pajiştilor înflorite este stimulent hormonal, revigorant, şi se spune că întinereşte. Ionii negativi sînt molecule de oxigen din aer care au căpătat sarcină electrică negativă. Au viaţă foarte scurtă, de numai un minut, şi au fost supranumiţi şi vitaminele aerului… deoarece stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale, dar şi pe cele din sfera psihicului şi a emoţionalului.

[ cel mai curat aer din România ]

Compoziţia aerului din zona Carpaţilor este foarte variată datorită faptului că sunt acoperiţi de păduri. Astfel, de la ora 10, aerul este foarte bogat în oxigen şi chiar dacă respiraţia este una normală, oxigenarea va fi mai intensă. Dar excursiile pe munte implică, de cele mai multe ori, efort fizic, astfel că respiraţia va fi mai accelerată, iar acest aport de oxigen va întări sistemul imunitar, va intensifica procesul de digestie şi va produce o stare generală de bine.

Aerul de munte – Băile de soare: o practică mai puţin cunoscută o reprezintă baia de soare. Aceasta se face în costum de baie pentru ca aerul de munte să intre în contact cu o suprafaţă cât mai mare a corpului. Timp de 15-30 de minute se stă în picioare pentru ca briza montană să cuprindă cât mai bine trupul. Aerul din preajma torentelor de munte şi a cascadelor are efecte uimitoare, fiind intens ionizat negativ. Se recomandă ca baia de soare să se facă în intervalul orar 9-11 şi 17-19, în timpul mersului şi, pe lângă efectele de întărire a oaselor şi a dinţilor şi de mărire a rezistenţei pielii, este garantată şi obţinerea unui bronz mult mai rezistent.

Valea Jiului se află în centrul unui ţinut impresionant prin frumuseţile sale naturale: Munţii Parâng, Munţii Retezat şi Parcul Naţional Defileul Jiului… 50 de kilometri lungime şi 25 lăţime de pădure… cel mai curat aer din România:

Aerul de munte – Beneficii în funcţie de altitudine

Între 100-400 de metri altitudine, aerul de munte are un rol calmant, iar peste 1200 de metri, efectul acestuia este excitant. Între 800-1000 de metri aerul de la munte efect tonifiant, revigorând organismul, în special la persoanele astenice sau anemice, hipertensive sau la bolnavii cu ulcer în fază incipientă. Dacă suferiţi de o fază acută a bolilor biliare, febrile, gastrie sau renale, e indicat să evitaţi această altitudine.

TBC

Între 1200-1800 de metri, climatul alpin este leacul pentru persoanele anxioase, suferinzii de TBC sau alte afecţiuni pulmonare, cu excepţia astmului bronşic. Peste 1800 de metri, climatul este benefic doar persoanelor sănătoase, aerul de munte călindu-le imunitatea şi reglându-le apetitul, respectiv procesul digestiv.

Tinereţe fără bătrâneţe
şi viaţă fără de moarte…

Fondatorul fitoterapiei moderne în România, Ovidiu Bojor: primele lucruri despre plante şi etno­bo­tanică le ştiu de la tatăl meu, profesor de ştiinţe naturale la Reghin şi la Târgu-Mureş. Făcea, în fiecare duminică, expediţii în Munţii Căli­man…, în care mă lua şi pe mine şi-mi arăta cu răb­dare florile, ierburile, micile vieţui­toare. Le însoţea de fiecare dată cu denumiri latineşti şi cu interminabile p⊕veşti care aveau darul să mi le fi­xeze în memorie…

Ovidiu Bojor a ştiut ca nimeni altul să dezlege tainele plantelor, ca să aleagă din ele ierburi de leac. Farmacist din spiţa marilor botanişti, a vindecat boli şi a salvat vieţi, cu doctoriile lui. În munţii înalţi ai Tibetului, printre pietre şi ierburi, a găsit şi secretul tinereţii fără sfârşit. Are 90 de ani, un zâmbet cât soarele şi e convins că „nu timpul zboară, ci noi zburăm„. O pledoarie de viaţă lungă, a unui om învăţat cu înălţimile, care s-a obişnuit să privească până departe, la stele… „Cred în tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte… ”

360 °

Diamantul Negru al ROMÂNIEI * P⊕vestea Văii JIULUI. Parteneri: Complex Casa de VIS / Casele de VIS din Parâng, Hotel RUSU, Pensiunea RETEZAT, Cabana SKY. 360 ° Carpathian Horse Trekking, Parcul de aventură Părăul Negru. Sponsori: Diacostampet, SKY Rent a CAR, EuroElectric, Dental PROFILE, B2B S T R A T E G Y ™, SaveDOC, Zaha MANAGEMENT. Partener Media: Ramona Roșulescu * Gazeta de Dimineață & prietenii AVRAM Iancu / Ovidiu Slătineanu.

Surse articol: adevarul.ro / formula-as.ro.

[ vizitează locul de naştere al poporului român: circuit HUNEDOARA @ Regele Călător ]

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com