Păgân vs Barbar

{ get-beget vs dac-bedac vs trac-betrac }
[ de la începutul lumii ]

Păgân vs Barbar

8500 de ani de continuitate!

Isidor din Sevilia (Historia de regibus Gothorum, Wundalorum et Suevorum):

Nădejdea lui Decebal se împlinise: Imperiul fusese dărâmat prin loviturile oamenilor de la Dunăre. Roma însăşi învingătoarea tuturor popoarelor a trebuit să slujească supusă şi să primească jugul triumfului getic.”

Într-o lume în care globalizarea, ne îndeamnă la indiferență, mediocritate și anonimat, cunoașterea istoriei, culturii și a tradiițiilor românești sunt necesare pentru apărarea valoriilor neamului, dar mai ales pentru a ne promova ca o țara cu diversitate aparte. Peisajele, mâncarea, meșteșugul, portul sunt doar câteva din motivele pentru care nu trebuie să avem capul plecat în fața altor popoare!

get-beget
dac-bedac
trac-betrac

Get = Pământean, gețuitor (viețuitor), unde Pământ = Geea / Gaia (Geb / Gebeleizis), la fel cum țăran = om din țărână sau om al pământului. ‘Păgân’ vine din lat. Paganus (ceea ce e fals, întrucât este exact invers), unde paganus = ţăran.

Cu timpul cuvântul ‘păgân’ a primit o conotaţie negativă, la fel cum a primit cuvântul ‘barbar’, dar ştim că în realitate, barbar = purtător de barbă, înţelept și nicidecum primitiv.

Toponime şi expresii cu rezonanţă getică:

Sarmigetuzo, nu ‘Sarmitracuzo’ şi nici ‘Sarmidacuzo’, râul Sargeția, nu ‘Sardacia’, Polul Getic, nu ‘Polul Dacic’, Lacul / Marea Getic(ă), nu dacic(ă) și în sfârșit suntem ’get-beget’, nu ’dac-bedac’ și nici ’trac-betrac.

Carlo Troya, istoric italian (1784-1858):

Niciun popor din cele pe care grecii le numeau barbare, nu au o istorie mai veche şi mai certă ca a geţilor sau goţilor. Scopul lucrării mele, Istorie Getică sau Gotică, se împarte în două părţi şi una din ele arată că geţii lui Zamolxe şi ai lui Decebal au fost strămoşii goţilor lui Teodoric din neamul Amalilor.”

Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro