[ SW!M ] spre Istanbul [ insula SACALIN ]

[ e n j o y Hunedoara ] [ Avram Iancu - ziua 4 ]
Dobrogea

[ SW!M ] spre Istanbul [ insula SACALIN ]

Tărâmul de rai
[ sacalin ]

Eroul nostru a ajuns pe Insula Sacalin în ziua 4 a noii sale aventuri spre Istanbul. În urmărirea Domnitorilor Români ( * expediție dedicată în aminitirea lui Constantin Brâncoveanu ) știam că o să treacă pe lângă acest tărâm de rai și l-am rugat să își sincronizeze brațele pentru un mic repaos în mijlocul pelicanilor.

Mulțumim AVRAM!
[ LIVE tracker SW!M ]

Insula SACALIN

* a apărut în urmă cu ≈ două secole şi jumătate

Insula Sacalin a fost menţionată pentru prima dată în anul 1771 într-o hartă rusească întocmită în timpul confruntărilor cu Imperiul Otoman pentru impunerea supremaţiei la gurile de vărsare a Dunării în Marea Neagră, în momentul respectiv insula având un singur nucleu… un punct apărut în Marea Neagră, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe, la o distanţă de doi kilometri de ţărm:

Sacalin, un tărâm rezervat naturii!

Acum, limba de pământ măsoară peste 21.000 de hectare. Iniţial, peninsula Sacalin era formată din două insule mai mici: Sacalinu Mare şi Sacalinu Mic. Însă, cu timpul, cele două s-au unit şi au format o peninsulă. Un tărâm rezervat naturii, casă pentru sute de specii de plante și animale pe cale de dispariție, sau rarisime.

360 °

Delta Dunării la 360 ° @ AVRAM Iancu
Corsarii lui Ștefan cel Mare pe iancuavram.ro
„Păstorul AVRAM” la Cetatea de la Mălăiești [ e n j o y ]
Pe urmele Domnitorilor Români… adevărata p⊕veste a lui DRACULA!

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com